Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Гречка подорожчала на 50%, картопля - на 60%: як на тлі карантину наживаються продавці товарів

  • 24.03.2020, 16:34
  • 1 008

Протягом останніх днів Антимонопольний комітет спостерігає зростання роздрібних цін на продукти харчування.

Антимонопольний комітет України (АМКУ) зафіксував зростання роздрібних цін на продукти харчування в деяких регіонах України під час карантину у зв'язку з епідемією коронавіруса.

Про це повідомила прес-служба комітету, передає УНІАН.

«Протягом останніх днів ми спостерігаємо зростання роздрібних цін на деякі продукти. Антимонопольний комітет фіксує ці факти, здійснюючи ціновий моніторинг по всій країні, аналізуючи повідомлення в пресі та звернення громадян в органи АМКУ», — йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в деяких регіонах — яких саме, не уточнюється — з початку березня ціни на гречану крупу зросли більш ніж на 50%, пшоно — на 24%, цукор — на 16%.

Значне підвищення цін АМКУ зафіксував у деяких роздрібних мережах та на овочі — майже на 60% подорожчала картопля, вдвічі піднялися ціни на цибулю та моркву.

Для виявлення порушень законодавства про захист економічної конкуренції АМКУ вимагає від ритейлерів оперативно надавати повну інформацію про закупівельні та роздрібні ціни на крупи, хліб, цукор, борошно, найпопулярніші види м'яса, овочі тощо.

Схожі новини