Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Через епідемію коронавірусу у Румунії ввели надзвичайний стан

  • 16.03.2020, 10:45
  • 573

Президент Румунії Клаус Йоганніс підписав указ про введення з понеділка надзвичайного стану через епідемію коронавірусу.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Agerpress.

«Дуже важливо, щоб заходи, які будуть вжиті, були прийняті вчасно, і щоб ця боротьба велася з усіма інструментами, передбаченими законом. Я вирішив оголосити надзвичайний стан з початку тижня», — сказав Йоганніс.

Він підкреслив, що надзвичайний стан дозволить виділити важливі ресурси для управління кризою, спричиненою коронавірусом.

«Таким чином, в уряду буде можливість виділити більше грошей в області охорони здоров'я, більше грошей на ліки, більше грошей на абсолютно необхідне медичне обладнання. Точно так же ця ситуація дозволить здійснювати покупки в дуже короткий час за спрощеними процедурами, що надасть уряду всі необхідні інструменти для управління кризою», — пояснив Йоганніс.

Згідно з Конституцією Румунії президент має право ввести в країні надзвичайний стан, але його рішення протягом п'яти днів повинен схвалити парламент.

За даними Міністерства охорони здоров'я Румунії на 16 березня, в країні зафіксовано 139 випадків зараження коронавірусів. У неділю зафіксовано 16 нових випадків. Одужали дев'ять осіб.

Схожі новини