Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Румунії знайшли уламки російських «шахедів»

  • 25.07.2024, 17:45
  • 248

На території Румунії вчергове знайшли уламки російських дронів типу Shahed, які окупанти запускали по цивільних об'єктах в Україні поблизу румунського кордону

Фото: РБК
Фото: РБК

Це підтвердили в Міноборони та МЗС Румунії.

Пізно ввечері 24 липня у румунському повіті Тулча лунала повітряна тривога Ro-Alert. Місцевих жителів попереджали про те, що з повітряного простору поблизу кордону з Україною можуть падати уламки.

Міноборони Румунії згодом підтвердило, що знайшло уламки російського безпілотника «Герань» (під цією назвою росіяни маскують іранські «шахеди») у районі Плауру в окрузі Тулча.

Згідно з повідомленням Міноборони, о 1:32 два літаки F-18 ВПС Фінляндії вилетіли з 57-ї авіабази Михайло Когелнічану для моніторингу повітряної ситуації. На базу літаки повернулися о 3:25.

Наразі групи Міноборони проводять розслідування на місці з метою пошуку можливих уламків. Фахівці почали дослідження на першому з трьох можливих районів падіння дронів. Міністерство інформує союзні структури в режимі реального часу.

Міністерка закордонних справ Румунії Лумініца Одобеску засудила російську атаку: «росія здійснила більш жахливі напади на українську цивільну інфраструктуру. На території Румунії виявлено уламки. Ми проінформували та координуємо з нашими союзниками щодо цього приводу. Румунія рішуче засуджує ці безвідповідальні дії».

Схожі новини