Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Коронавірус: скільки платитимуть волонтерам, які погодяться захворіти на COVID-19

  • 10.03.2020, 08:35
  • 811

У Лондоні вчені шукають волонтерів, які готові заразитися коронавірусною інфекцією і таким способом допомогти розробити вакцину від неї

За це охочим пропонують оплату в розмірі 3,5 тисячі фунтів (4,5 тисячі доларів), повідомляє Gazeta.ua із посиланням на DailyMail.

Компанія Hvivo, якій належить британський інноваційний центр Queen Mary BioEnterprises, створить групу з 24 добровольців. Учасників заразять штамами вірусу 0C43 і 229E, які викликають легкі респіраторні симптоми. Їх вважають менш небезпечними за Covid-19.

Волонтерів покладуть на двотижневий карантин: протягом цього терміну їх планують повністю вилікувати від недуги. Учені вважають, що вакцина, яка зможе побороти ці штами, переможе коронавірус.

Учасники експерименту отримають оплату в разі повного проходження карантину, дотримання спеціальної дієти та цілковитої відсутності контактів із будь-ким зі своїх знайомих. Їм також заборонять виконувати фізичні вправи.

Цей експеримент є частиною всесвітньої гонки за два мільярди доларів, які обіцяють надати в обмін на вакцину від небезпечного вірусу.

Схожі новини