Передплата 2024 «Добра кухня»

Порошенка намагаються переслідувати за те, що він зупинив російську агресію - В’ятрович

  • 28.02.2020, 12:14
  • 619

П’ятого Президента, лідера партії "Європейська Солідарність" Петра Порошенка намагаються переслідувати за те, що він зупинив російську агресію.

Про це сказав депутат фракції «Європейська Солідарність» Володимир В’ятрович під час акції на підтримку Петра Порошенка під ДБР, передає телеканал «Прямий».

«Я тут, щоб підтримати Петра Порошенка не тільки як колегу по партії, як колегу по парламенту, а в першу чергу, щоб підтримати Петра Порошенка як Головнокомандуючого З С України 2014 — 2019 років. Головнокомандувача, який зупинив російську агресію, який зупинив російський наступ у найнебезпечніший для України час. Сьогодні вже називалися справи, за якими намагаються Петра Порошенка притягнути до відповідальності, але саме ці справи і підтверджують, що за те, що Петро Порошенко зупинив російську агресію зараз його намагаються переслідувати», — сказав В’ятрович.

Він зазначив, що ДБР перетворилося на інструмент репресій.

«Мова йде про наказ про контрнаступ 2014 року, мова йде про наказ про прохід через Керченську протоку, мова іде про мінські домовленості, які зупинили російський наступ 2015 року. Це все те, що зупинило російську агресію. Саме за це Росія намагається притягнути до відповідальності Петра Порошенка і ганебно, що вона може це робити в Україні руками ДБР. ДБР в Україні, на жаль, є лише інструментом політичних репресій», — наголосив депутат.

Він нагадав, що крім Петра Порошенка в ДБР приходила і депутат фракції «Європейська Солідарність» Софія Федина, яку теж намагаються переслідувати очевидно через її чітку проукраїнську, проєвропейську позицію.

«Нагадаю, що 20 лютого ми відзначали день пам’яті героїв Небесної Сотні. Керівниця ДБР заявила про те, що вона буде ініціювати скасування закону про амністію учасників Майдану. Що це означає? Це означає, що тисячі людей, які брали участь в Майдані взимку 2014 року, якщо цей закон буде скасовано, можуть бути притягнуті до відповідальності. Це означає, що репресії готуються до подальшого розгортання, ми можемо їх зупинити і ми маємо їх зупинити. І ми зупинимо їх, якщо будемо разом», — зазначив В’ятрович.

Нагадаємо, команда адвокатів Порошенка оскаржила незаконний привід, ухвалений Печерським судом, у п'яти інстанціях.

Головань уточнив, що першу заяву (про злочинне втручання в автоматизовану систему розподілу судових справ) подано до СБУ, другу — до Офісу генпрокурора, щодо порушення слідчим ДБР територіальної підсудності. Також Офісу генпрокурора повідомлено, що ухвали Печерського суду винесені на основі запиту керівника неіснуючого підрозділу ДБР.

Ще одну заяву подано до Вищої ради правосуддя.

Схожі новини