Передплата 2024 ВЗ

Кума Єрмака візьмуть під білі рученьки?

Суспільство шокувала огидна поведінка нардепа з орбіти Банкової

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру Миколі Тищенку, одному з найбільш одіозних політиків — народному депутату, який у парламент пройшов під брендом «Слуги народу». Цю особу звинувачують у тому, що за її вказівкою приватна охорона у Дніпрі брутально, із застосуванням фізичної сили та спецзасобів, повелася із колишнім воїном ЗСУ, бійцем спеціального підрозділу Kraken Дмитром Павловим. Завдала йому тілесних ушкоджень, на кілька годин фактично позбавила його волі. І все через те, що той зробив охоронцям зауваження, чому вони незаконно ходять по місту зі зброєю та у військовій формі. На справедливе зауваження була зухвала реакція кулаками. Цинізм у тому, що напад осіб у балаклавах стався на очах маленької дитини воїна, з якою той гуляв. Дитину грубо вихопили з рук батька…

Офіс Генерального проку­рора погодив клопотання щодо обрання Тищенку запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього аре­шту, у нього вдома провели об­шук. Якщо у суді буде доведено вину нардепа (а вона — очевид­на!), йому загрожує позбавлен­ня волі на строк від п’яти до де­сяти років.

Сумнівів немає: скандаль­ного нардепа «взяли під ні­готь» лише через величезний суспільний резонанс. Людям увірвався терпець, ганебну поведінку законодавця, а до­недавна — шоумена, рестора­тора, спортсмена, який завжди вирізнявся хамською поведін­кою, шокував своїми нахабни­ми витівками — терпіти уже не можна було. До пори, до часу на всі його бздури закривали очі. Тищенку багато «вольно­стей» пробачали, бо знали, що він є кумом «другої людини у країні» — керівника президент­ської канцелярії Андрія Єрма­ка, той хрестив його сина.

Але, схоже, і праву руку гла­ви держави дістала неадек­ватність «Колі-котлєти». Єрмак публічно відхрестився від Ти­щенка, сказав, що уже давно не підтримує з ним стосунків. Чергова негідна витівка колиш­нього заступника голови фрак­ції «Слуги народу», яка боляче вразила і так наелектризоване суспільство, вочевидь, була останньою краплею, яка пере­повнила чашу терпіння Бан­кової. Мовчання прибило би рештки репутації Зеленського і його команди. Тому там дали вказівку діяти за законом.

Тищенко — зразок антиполі­тика, популіста, демагога, скан­даліста. Мені врізався у пам’ять один із показових епізодів: під час виконання Державного гім­ну руку він тримав на… правому боці грудей, а не там, де серце. Запам’ятались його розкішний спосіб життя, дорогі подарунки і відсутність декларацій про до­ходи. За його сприяння рідна сестра отримала ласий підряд на спорудження мосту. Тищен­ко патронував незаконні схеми у будівництві. У ковід і встанов­лені санітарні заборони для за­кладів громадського харчування «на всю котушку» працював його ресторан, там розважалися столична еліта, «кварталівці». У розпал війни Тищенко дозволяв собі розкошувати на курортах Таїланду (через це його виклю­чили з партії «Слуга народу»). Кум Єрмака зривав бійками ви­бори на Закарпатті, яке «куриру­вав» за завданням рідної партії. Тищенко сварився із прикор­донниками, хамив журналістам, нацьковував на них поліцію. За його вказівкою затримували рейсові літаки з Ужгорода — поки не зробить селфі на тлі лі­така. Хвалився волонтерством, але воїнам передавав броне­жилети… 40-річної давності. Є відомості, що Тищенко підтри­мував зв’язки із посадовцями у країні-агресорі…

Схожі новини