Передплата 2024 «Добрий господар»

У Люксембурзі зникнуть усі «зайці»

Бо наступного року громадський транспорт у цій країні стане повністю безкоштовним

Як повідомив міністр мобільності Люксембургу Франсуа Бауш, із 1 березня 2020 року автобуси, трамваї і залізничний транспорт (крім вагонів першого класу) стануть у цій країні безплатними.

Утім, повідомляє «Німець­ка хвиля», квитки на потя­ги продаватимуть у Люк­сембурзі й після 1 березня 2020 року, оскільки в сусідніх країнах транспорт залишиться платним. За словами Бауша, іноземці теж виграють від безплатного про­їзду територією Люксембургу. (Щодня на роботу до цієї карли­кової країни приїжджають близь­ко 200 тисяч осіб із Бельгії, Ні­меччини й Франції). За задумом, купуючи квиток, наприклад, у Німеччині, пасажири оплатять тільки німецьку ділянку шляху, а люксембурзькою проїдуть «на шару». «Зараз ведемо перегово­ри із залізничними компаніями сусідніх країн», — цитує міністра Бауша інформагенція DPA.

Якщо ці амбітні плани втілять у життя, то Люксембург ста­не першою у світі країною з аб­солютно безкоштовним проїз­дом у громадському транспорті. Проект має на меті, зокрема, розвантажити автомобільні до­роги. Мовляв, люксембурзь­кі водії спокусяться можливістю безплатного проїзду трамваєм чи автобусом і залишать авто вдома…

Схожі новини