Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

1 липня у Львові пересадковий квиток запрацює лише для студентів

  • 28.06.2024, 20:25
  • 622

У Львові з понеділка, 1 липня, тестуватимуть безоплатну пересадку у міському громадському транспорті. Відповідне рішення сьогодні погодили на виконавчому комітеті Львівської міської ради

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР

Спочатку функцію безкоштовної пересадки запустять для студентів, що мають ЛеоКарт, щоб на практиці зрозуміти, чи все коректно працює, і якщо виникнуть якісь недоліки — усунути їх. І вже після цього пересадку відкриють для власників усіх загальних ЛеоКарт.

«Спочатку хочемо відтестувати функцію безкоштовної пересадки. Зараз маємо 18 тисяч студентів, що мають ЛеоКарт. Нам потрібні кілька днів, максимум — до кількох тижнів, щоб на практиці відтестувати, чи все коректно працює, і якщо виникнуть недоліки — усунути їх. І вже після цього запускаємо пересадку для власників усіх загальних карток ЛеоКарт. На сьогоднішній день таких пасажирів є 114 тисяч», — зазначив Олег Забарило.

Нагадаємо, здійснити пересадку на інший автобус, трамвай чи тролейбус без додаткової оплати можна буде впродовж 40 хвилин після першої валідації в першому транспорті. Посадовець зазначив, що це — середній час доїзду міських маршрутів з приєднаних громад до центру міста, або до пересадкового вузла.

«Умовно, якщо вам з Брюхович потрібно доїхати до автовокзалу на вул. Стрийській, ви сідаєте в автобус № 8а, валідуєтесь у ньому і маєте 40 хвилин, щоб пересісти у № 3а. В автобусі № 3а ви заходите, валідуєтесь, і якщо ви зробили це за 40 хв — поїздка до Стрийської вам буде безкоштовною.

40 хвилини — це усереднений час, необхідний, щоб дістатися з кожної кінцевої зупинки у громадах до іншої транспортної розв’язки, пересадкового вузла чи центральної частини міста", — пояснив Олег Забарило.


Схожі новини