Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Львові запрацює безоплатна пересадка у міському громадському транспорті

  • 11.07.2024, 16:15
  • 447

З 12 липня ця послуга стане доступною для власників загальних ЛеоКарт

Фото ілюстративне із сайту Львівської міськради
Фото ілюстративне із сайту Львівської міськради

Пересадка діятиме і на квитки за попутників.

Про це повідомили у департаменті міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міськради.

Із п’ятниці за всі поїздки в міському транспорті, зареєстровані в межах 40 хвилин, пасажир заплатить як за одну — 13 грн з загальною ЛеоКарт та 6,5 грн — зі студентською ЛеоКарт.

Пересадка діятиме і для пільговиків, які мають лімітовану кількість місячних безоплатних поїздок у міському транспорті. Для цих категорій пільговиків усі валідації у цей проміжок часу (40 хвилин) будуть зараховані як одна.

Безкоштовна пересадка поширюється і на квитки за попутників, якщо оплата здійснюється карткою ЛеоКарт — загальною, студентською, учнівською, чи пільговою. Для цього у кожному транспортному засобі, в який здійснюється пересадка в межах 40 хв, власник ЛеоКарт повинен валідувати і відповідну кількість додаткових квитків за друзів. На оплату перевезення багажу опція пересадки не поширюється.

Пересідати можна на трамваї, тролейбуси та автобуси будь-яких міських маршрутів. Кількість фізичних пересадок — необмежена. Головне встигнути пересісти і завалідуватися в іншому транспорті до 40 хвилин. Це — середній час доїзду міських маршрутів з приєднаних громад до центру міста або до пересадкового вузла.

40 хвилин — це не тривалість всієї поїздки з пересадками, а час, протягом якого можна безкоштовно пересісти в інший транспорт та завалідуватися — і тоді продовжити поїздку. Після того, як пасажир зареєстрував першу поїздку, час валідації у цьому транспортному засобі можна перевірити через валідатор, натиснувши «Інформація про квиток».

Усі пересадкові поїздки потрібно обов’язково реєструвати в кожному транспортному засобі. Якщо при пересадці поїздку не завалідувати, то вона не вважатиметься пересадковою. Тоді це — окрема неоплачена/ незавалідована поїздка, за яку пасажир може бути оштрафований.

Пасажирам, які планують здійснювати пересадкові поїздки, важливо стежити за балансом ЛеоКарт та мати на рахунку кошти для валідації у кожному транспортному засобі.

Безкоштовна пересадка не буде доступною пасажирам, які оплачують проїзд банківською карткою (15 грн/поїздка) чи готівкою (20 грн/поїздка).

Учні та ще 28 категорій пільговиків, зокрема — учасники бойових дій, люди з інвалідністю 1 та 2 груп, користуються громадським транспортом Львова безоплатно та без обмежень.

Схожі новини