Передплата 2024 ВЗ

На Львівщині Різдво святкуватимуть колоритно

Львівська ОДА оприлюднила перелік найцікавіших подій Різдвяних свят, які відбудуться у районах Львівщини.

Зокрема, 9 січня у Жовківському замку лунатимуть колядки, відбудеться концерт «Стукає у двері коляда». На площі Вічевій у Жовкві — Фестиваль вертепів.

У Дрогобичі, 9 січня, у катедральному Соборі Пресвятої Трійці відбудеться Різдвяний концерт за участю муніципальних камерних хорів «Легенда» й «Гомін». Для туристів заплановані екскурсії «Різдво Христове» — покажуть стінопис та іконопис церкви Святого Юра, яку внесено до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

8 січня, на Свято Марії, відомий бальнеологічний курорт Трускавець запрошує на коляду. Захід відбудеться біля Нижнього бювету за участі народного хору «Воля», який створить справжню святкову атмосферу. З 9 по 12 січня у місті Нафтусі відбудеться Всеукраїнський фестиваль-конкурс дитячої та юнацької творчості «Яскрава країна в Трускавці — 2019». Різдвяні забави будуть і на іншому курорті мінеральних вод, у Моршині. Там 7 та 8 січня біля бювету колядуватимуть місцеві колективи, зокрема, дитячі. Різдвяної атмосфери Моршину додасть Різдвяний ярмарок на центральній вулиці Івана Франка. На ярмарку можна буде придбати вироби народних майстрів, моршинські смаколики й сувеніри.

9 січня у Бродах відбудеться Фестиваль-конкурс коляди і пампуха. У приміщенні Бродівського народного дому — виступи найкращих хорів і вуличних вертепів.

Схожі новини