Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Тільки «рошенівські цукерки»: Патріарх Варфоломій сатирично відповів на закиди Москви щодо хабара за українську автокефалію

  • 25.12.2018, 09:14
  • 911

Патріарх Варфоломій сказав, що не отримував грошей від влади за українську автокефалію, лише цукерки та шоколад від Петра Порошенка.

Відповідь Вселенського Патріарха передає портал Orthodoxia.Info, повідомляє ТСН.

«Хоча Російська Церква звинувачує мене в тому, що я взяв гроші за цю автокефалію. Насправді я отримав не гроші, а багато цукерок і шоколаду із заводу Порошенка», — сказав він дітям, які прийшли привітати його.

В такий сатиричний спосіб Патріарх відповів на звинувачення, що лунали на його бік, як з боку московських церковників, так і самого президента Путіна. Як повідомив Патріарх дітям, Президент України, з нагоди великої радості, що його країна отримує автокефалію, відправив до Вселенського Патріархату цукерки та шоколад зі фабрики «Рошен».

15 грудня у Києві на Об'єднавчому соборі УПЦ Київського патріархату, Української автокефальної церкви України та частини УПЦ Московського патріархату було ухвалено рішення про створення Православної Церкви України. Першим предстоятелем обрано митрополита Епіфанія.

Схожі новини