Передплата 2024 «Добрий господар»

Різдвяне богослужіння Православної Церкви України в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври є відновлення історичної справедливості для православних вірних України, — депутати «Євросолідарності»

  • 07.01.2023, 15:40
  • 733

Цього Україна змогла досягнути завдяки Томосу про автокефалію

Микола Княжицький та Михайло Бондар. Фото із сайту «Європейської Солідарності»
Микола Княжицький та Михайло Бондар. Фото із сайту «Європейської Солідарності»

Про це заявили народні депутати з фракції «Європейська Солідарність» Микола Княжицький та Михайло Бондар, які були на історичній літургії..

За їхніми словами, до богослужіння приєдналася велика кількість українців, які змогли відчути атмосферу торжества правди, справедливості та Божої благодаті.

«Сьогодні справді визначний та історичний день — вперше українська церква, Православна Церква України повертається в Лавру. Дуже приємно було бачити таку велику кількість людей на території Києво-Печерської Лаври — українців, які раділи, що вони спільно з українською громадою, спільно з українською церквою протистоять „русскому миру“. Блаженніший Епіфаній неодноразово в своїй промові про це говорив і це підкреслював, згадуючи і українських воїнів, і той шлях, який пройшла церква на шляху відродження», — зазначив Микола Княжицький.

«Безумовно, всі згадували, що саме в ці дні ми відзначаємо річницю отримання Томосу, який ми отримали завдяки п’ятому президенту України Петру Порошенку, Святійшому Патріарху Варфоломію і всім українцям, які боролися за отримання Томосу і незалежність української церкви століттями. Маємо продовжувати цю справу», — додав він.

«Очевидно після створення української церкви будь-які філії московської церкви в Україні мають бути заборонені, а всі українські святині мають бути передані українській церкві», — наголосив Княжицький.

Михайло Бондар наголосив, що українці століттями чекали можливості повернути українську церкву до провідної святині нашої держави.

«Києво-Печерська Лавра є однією з головних православних святинь України. Століттями наш народ виборював право повернути рідну мову до цих священних стін. Сьогодні по-справжньому історичний день, який продовжує справу відновлення духовної незалежності України, закладену під час отримання Томосу про автокефалію, за президентства Петра Порошенка», — сказав він.

«Та кількість вірних, які сьогодні приєдналися до богослужіння, вчергове доводить всім скептикам, що лише Православна Церква України є по-справжньому українською церквою. А московським фсбшним попам дорога лише до росії. Маємо продовжувати боротися за нашу церкву і нашу державність», — додав Бондар.

«Щиро вдячний митрополиту Епіфанію за велику увагу в промові до наших захисників. Саме завдяки героїчній боротьбі наших Збройних Сил, ми сьогодні змогли відсвяткувати Різдво у вільному Києві», — резюмував народний депутат.

Схожі новини