Передплата 2024 «Добрий господар»

В Києві президент з дружиною відвідали «Охматдит»

  • 27.07.2024, 16:45
  • 187

Сьогодні, 27 липня, президент України Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою Зеленською відвідали Національну дитячу спеціалізовану лікарню «Охматдит»

Фото: Олена Зеленська
Фото: Олена Зеленська

Про це Зеленський написав у Фейсбуці.

Там вони поспілкувалися з дітьми, які проходять лікування.

«Заклад, попри все, відновлює нормальну роботу та свою силу після російського удару. Я дякую всім, хто допомагає лікарні, хто був на місці після влучання російської ракети та розбирав завали, підтримував діток. Дякую всім у світі, хто шукав рішення, щоб підтримати українців», — зазначив Зеленський.

Як у Телеграмі написала Зеленська, президентське подружжя в «Охматдиті» поспілкувались з дітьми, які пережили ракетну атаку, що російська федерація здійснила на лікарню 8 липня.

«Чотирирічний Дмитрик із села Миролюбівка на Житомирщині саме проходив черговий курс хіміотерапії в онковідділенні, коли 8 липня росія обстріляла „Охматдит“. Хлопчик і його мама були серед тих дітей і батьків, фото яких облетіли світ і які того страшного дня мусили рятуватися не лише від хвороби, а й від нападника, що свідомо нищить дитячі лікарні. Але свої життєво важливі ліки хлопчик таки отримав — уже в лікарняному бомбосховищі. І нині він, як і сотні дітей з усієї України, продовжує лікування в „Охматдиті“, бо, попри всі втрати й пошкодження, одна з найважливіших дитячих лікарень країни працює», — наголосила Зеленська.

Схожі новини