Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Грузії на «Фестивалі коноплі» затримали кандидата в президенти: він роздавав самокрутки з марихуаною

  • 21.10.2018, 19:35
  • 803

Кандидата в президенти Грузії від партії «Ґірчі» Зураба Джапарідзе 20 жовтня затримали на акції за легалізацію марихуани в Тбілісі. Він роздав в натовпі декілька самокруток, ймовірно з марихуаною.

Про це повідомляє Громадське.

Фестиваль на підтримку легалізації марихуани організувала партія «Ґірчі», від якої балотується Джапарідзе. Раніше цього року партія добилася в Конституційному суді Грузії скасування адміністративної відповідальності за вживання марихуани (раніше була скасована кримінальна відповідальність — ред.)

За словами організаторів, фестиваль мав стати унікальним прецедентом на шляху до повної легалізації культивування і застосування марихуани в Грузії.

Місце проведення акції, парк Дедаена в Тбілісі, оточила поліція, а Міністерство внутрішніх справ Грузії попередило організаторів, що у випадку збуту, володіння, вживання чи популяризації наркотичних засобів на фестивалі правоохоронці застосують відповідні заходи.

На опублікованому в інтернеті відео видно, як правоохоронці затримують кандидата в президенти Джапарідзе майже одразу після того, як той роздав декілька самокруток, ймовірно з марихуаною, у натовпі. Крім того, ще до початку акції поліцейські затримали декількох прибічників Джапарідзе.

На відео можна почути, як Зураб Джапарідзе пояснює свій вчинок.

«Я хочу дещо зробити, що поліція вважає порушенням закону і вони мене можуть заарештувати», — сказав він.

За його словами, він збирався використати статус недоторканості кандидата в президенти, щоб створити прецедент і «виграти ще один бій за свободу».

Після того, як його доставили в відділок обшукали і нічого не виявили, поліцейські відпустили Джапарідзе, повідомляє «Кавказский узел».

Нагадаємо, 30 липня Конституційний суд Грузії схвалив рішення, яке скасосвує адміністративну відповідальність за вживання марихуани.

Раніше Конституційний суд Грузії скасував кримінальну відповідальність за вживання марихуани.

Також в Грузії скасували покарання за вирощування марихуани для особистого користування, йдеться про допустиму кількість до 150 грамів.

Також повідомлялося, що Мінфін Грузії розраховує отримати 400 млн дол від експорту марихуани.

Схожі новини