Суп-гуляш
Рецепт

- 1 кг свинини
- 50 г борошна
- 150 г цибулі
- 300 г моркви
- 140 г стебла селери
- 100 г болгарського перцю
- 5 зубчиків часнику
- 30 г паприки
- 10 г кмину
- 60 г томатної пасти
- 3 лаврові листки
- 2 л м’ясного бульйону
- 50 г олії
- 350 г картоплі
- сіль, перець — до смаку
- петрушка — для прикрашання
- 100 мл сметани
Нарізати свинину невеликими брусками. Викласти у велику миску, посолити, поперчити і пересипати кожен шматочок борошном.
У великій пательні з товстим дном нагріти олію і на сильному вогні обсмажити свинину невеликими порціями до золотистої скоринки.
Цибулю дрібно нашаткувати, моркву натерти на грубій тертці, селеру дрібно нарізати. Болгарський перець (краще червоний) нарізати невеликими кубиками.
У велику каструлю з товстим дном налити трохи олії і на середньому вогні обсмажити спершу цибулю до золотистого кольору, потім додати моркву, селеру і перець, також обсмажити все 5−10 хв до м’якості. Додати дрібно нарізаний часник. Смажені шматочки свинини покласти в каструлю до засмажки. Туди ж покласти мелену солодку паприку, лаврове листя, кмин і томатну пасту. Все добре перемішати.
Вміст каструлі залити м’ясним бульйоном (можна просто водою) і варити суп-гуляш на малому вогні близько години, поки м’ясо стане м’яким і ніжним.
Картоплю нарізати невеликими кубиками, додати у суп і варити ще 20−25 хв.
Як тільки картопля стала м’якою, каструлю зняти з вогню, скуштувати суп на смак і, за потреби, додати сіль, перець.
Подавати гарячий суп-гуляш зі свинини, прикрасивши посіченою петрушкою, зі сметаною.