Передплата 2024 ВЗ

Суп-гуляш

Рецепт

Суп-гуляш
Суп-гуляш
  • 1 кг свинини
  • 50 г борошна
  • 150 г цибулі
  • 300 г моркви
  • 140 г стебла селери
  • 100 г болгарського перцю
  • 5 зубчиків часнику
  • 30 г паприки
  • 10 г кмину
  • 60 г томатної пасти
  • 3 лаврові листки
  • 2 л м’ясного бульйону
  • 50 г олії
  • 350 г картоплі
  • сіль, перець — до смаку
  • петрушка — для прикрашання
  • 100 мл сметани

Нарізати свинину невеликими брусками. Викласти у велику миску, посолити, поперчити і пересипати кожен шматочок борошном.

У великій пательні з товстим дном нагріти олію і на сильному вогні обсмажити свинину невеликими порціями до золотистої скоринки.

Цибулю дрібно нашаткувати, моркву натерти на грубій тертці, селеру дрібно нарізати. Болгарський перець (краще червоний) нарізати невеликими кубиками.

У велику каструлю з товстим дном налити трохи олії і на середньому вогні обсмажити спершу цибулю до золотистого кольору, потім додати моркву, селеру і перець, також обсмажити все 5−10 хв до м’якості. Додати дрібно нарізаний часник. Смажені шматочки свинини покласти в каструлю до засмажки. Туди ж покласти мелену солодку паприку, лаврове листя, кмин і томатну пасту. Все добре перемішати.

Вміст каструлі залити м’ясним бульйоном (можна просто водою) і варити суп-гуляш на малому вогні близько години, поки м’ясо стане м’яким і ніжним.

Картоплю нарізати невеликими кубиками, додати у суп і варити ще 20−25 хв.

Як тільки картопля стала м’якою, каструлю зняти з вогню, скуштувати суп на смак і, за потреби, додати сіль, перець.

Подавати гарячий суп-гуляш зі свинини, прикрасивши посіченою петрушкою, зі сметаною.