Передплата 2025 «Неймовірні історії життя»

Ароматний суп-гуляш зі свинини — ситний обід для всієї родини

Цей густий, наваристий суп поєднує ніжну свинину, овочі та пряні спеції, створюючи справжню гармонію смаку. Завдяки паприці, кмину та часнику страва набуває особливого угорського характеру. Подавайте з ложкою сметани та свіжою петрушкою — і насолоджуйтесь!

Суп-гуляш
Суп-гуляш
  • 1 кг свинини
  • 50 г борошна
  • 150 г цибулі
  • 300 г моркви
  • 140 г стебла селери
  • 100 г болгарського перцю
  • 5 зубчиків часнику
  • 30 г паприки
  • 10 г кмину
  • 60 г томатної пасти
  • 3 лаврові листки
  • 2 л м’ясного бульйону
  • 50 г олії
  • 350 г картоплі
  • сіль, перець — до смаку
  • петрушка — для прикрашання
  • 100 мл сметани

Нарізати свинину невеликими брусками. Викласти у велику миску, посолити, поперчити і пересипати кожен шматочок борошном.

У великій пательні з товстим дном нагріти олію і на сильному вогні обсмажити свинину невеликими порціями до золотистої скоринки.

Цибулю дрібно нашаткувати, моркву натерти на грубій тертці, селеру дрібно нарізати. Болгарський перець (краще червоний) нарізати невеликими кубиками.

У велику каструлю з товстим дном налити трохи олії і на середньому вогні обсмажити спершу цибулю до золотистого кольору, потім додати моркву, селеру і перець, також обсмажити все 5−10 хв до м’якості. Додати дрібно нарізаний часник. Смажені шматочки свинини покласти в каструлю до засмажки. Туди ж покласти мелену солодку паприку, лаврове листя, кмин і томатну пасту. Все добре перемішати.

Вміст каструлі залити м’ясним бульйоном (можна просто водою) і варити суп-гуляш на малому вогні близько години, поки м’ясо стане м’яким і ніжним.

Картоплю нарізати невеликими кубиками, додати у суп і варити ще 20−25 хв.

Як тільки картопля стала м’якою, каструлю зняти з вогню, скуштувати суп на смак і, за потреби, додати сіль, перець.

Подавати гарячий суп-гуляш зі свинини, прикрасивши посіченою петрушкою, зі сметаною.