Передплата 2024 «Добра кухня»

Ідете на прогулянку з псом? Захопіть пляшку з водою

Аби помити тротуар після свого улюбленця… Новацію запропонували жителі іспанської Барселони

Песик сходив «за малою потребою»? Це місце доведеться полити водою... Фото La Vanguardia
Песик сходив «за малою потребою»? Це місце доведеться полити водою... Фото La Vanguardia

Як інформує каталонська газета La Vanguardia, жителі Барселони запропонували міській владі, аби та зобов’язала власників собак замивати те місце на тротуарі, де їхні улюбленці сходили «за малою потребою».

Виходячи на прогулянку зі своїми собаками, їхні власни­ки муситимуть мати зі собою не лише пакетик для псячо­го лайна, а й пляшку з водою чи дезінфікувальним засобом. Відповідну пропозицію жите­лі Барселони подали у рамках громадських проєктів. Ідея є дуже популярною: серед деся­ти пропозицій громади столи­ці Каталонії, які одержали най­більшу підтримку, влада наразі схвалила тільки чотири, три з яких стосуються саме ліквіда­ції наслідків собачого сечови­пускання.

«Було би дивно, якби місце­ві депутати проігнорували цю громадську вимогу», — конста­тує La Vanguardia. І зазначає, що «уже впродовж багатьох ро­ків у Барселоні живе більше со­бак, ніж дітей». А відтак ця про­блема турбує багатьох жителів міста… Одна з поданих гро­мадою Барселони пропози­цій є такою: «Власники собак зобов’язані тримати їх на по­відку, збирати їхні екскремен­ти й прибирати за ними у міс­ці їхнього сечовипускання — за допомогою пляшки з водою або дезінфікувальним засо-бом».

На думку авторів новації, місцева влада повинна про­вести відповідну інформаційну кампанію, а потім суворо кара­ти тих власників собак, які по­рушуватимуть нові правила. Як повідомила влада Барселони, вони мають набути чинності до літа наступного року.

Раніше схожі правила щодо собачої «малої потреби» за­провадили в іспанських Севі­льї і Вальядоліді, а також у кіль­кох регіонах Італії, зокрема у П’яченці й на острові Сицилія.

Схожі новини