Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Деякі вовкодави виглядають більшими від своїх власників

Серед любителів найбільших мисливських собак у світі - ірландських вовкодавів — з’явилася мода хвалитися, чий пес виглядає переконливіше. У соцмережах публікують фото своїх улюбленців-велетнів. Деякі вовкодави виглядають більшими від своїх власників

Вовкодави люблять дружити з дітьми.
Вовкодави люблять дружити з дітьми.

Попри свої приголомшли­ві габарити — можуть бути за­ввишки 65 см, а важити 60 кг — ці собаки (колись кельти ви­користовували їх для охоро­ни овець від вовків) мають «ангельський» характер, вони терплячі. З роками стають усе більш спокійними. Вони не гарчать на людей, нічим не за­грожують дітям, люблять ласку і самі ласкаві. Не переносять самотності, почуваються щас­ливими у компанії.

Вовкодав любить дружити з людьми, у сім'ї прив’язується до когось одного із її членів, беззастережно слухає його, до інших ставиться не так друж­ньо. Водночас боляче реагує на несправедливість, тому не можна ображати вовкодава, кричати на нього. А про якесь фізичне покарання і мови бути не може.

Понад сто років тому цю по­роду собак оголосили полко­вим талісманом ірландської гвардії, вовкодави є національ­ним символом Ірландії. Їх час­то дарували королям, інозем­ним вельможам. Багато людей вважають престижним мати у себе вдома цього собаку.

Схожі новини