Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Заповіту зірки не виконали. І добре зробили!

Іменитий кіноактор Ален Делон хотів, щоб, як помре, умертвили його собаку і поховали поруч

Ален Делон хотів, щоб Лубо лежав на цвинтарі неподалік нього… Фото із соцмереж
Ален Делон хотів, щоб Лубо лежав на цвинтарі неподалік нього… Фото із соцмереж

Франція провела в останню дорогу легендарного актора кіно Алена Делона. Але сум за 88-річною зіркою у деяких людей змінився на гнів, коли прихильники його таланту дізналися про останню волю знаменитості…

Відчуваючи свій відхід, Де­лон розпорядився, щоб від­разу після його смерті було приспано і поховано поряд улюбленого собаку — 10-річну бельгійську вівчарку Лубо. Ак­тор пояснював це тим, що пес дуже сумуватиме за ним, сво­їм господарем — а Делон не хо­тів, щоб Лубо зазнавав страж­дань.

«Якщо помру раніше за ньо­го, я попрошу ветеринара за­брати нас разом. Він приспить його на моїх руках. Я краще зроблю це, ніж знатиму, що він дозволить собі померти на моїй могилі з такими страж­даннями», — казав зірковий ак­тор шість років тому в інтерв'ю виданню Paris Match.

На перших порах родичі Де­лона хотіли сповнити останню його волю, збиралися викли­кати ветеринара, щоб той зро­бив Лубо смертельну ін'єкцію. Але потім відмовилися від цьо­го наміру — через негативну суспільну реакцію. Французь­ке товариство захисту тварин (SPA), інші природоохорон­ні організації обурилися через жорстокість заповіту Делона. «Життя тварини не повинно за­лежати від життя людини. SPA із задоволенням візьме собаку і знайде для неї сім'ю», — зая­вили ековолонтери зі SPA.

Громадський спротив впли­нув на сім'ю Делона, там вирі­шили не позбавляти Лубо жит­тя. Улюбленець актора і далі перебуватиме в маєтку знаме­нитості.

Як і багато його колег, Ален Делон дуже любив тварин. За своє життя у своєму приват­ному замку дав притулок 50 собакам. 35 з них поховано у спеціальній капличці на цвин­тарі, де від 24 серпня покоїть­ся і його прах.

Схожі новини