Передплата 2024 «Добра кухня»

Україна нарощує виробництво озброєння, — ISW

  • 03.10.2024, 13:15
  • 140

Україна збільшує внутрішнє виробництво зброї, військової техніки та дронів, проте все ще потребує значної західної допомоги для протистояння російській агресії

Фото: Вільне радіо
Фото: Вільне радіо

Про це йдеться у звіті ISW.

Як зазначають аналітики, Україна продовжує докладати зусиль для розширення внутрішнього виробництва значної кількості військової техніки та збереження переваги над рф у сфері безпілотників. Зокрема, аналітики наводять слова президента Володимира Зеленського, який заявив, що українські компанії наразі можуть виробляти чотири мільйони безпілотників на рік, уже укладено угоди про виробництво 1,5 мільйона БпЛА.

Крім того, за словами Зеленського, Україна здатна виробляти 15 самохідних артилерійських установок «Богдана» щомісяця, а нещодавно відбулося успішне випробування балістичної ракети вітчизняного виробництва.

Міністр оборони Рустем Умєров наголошував, що Україна продовжить надавати пріоритет вітчизняному виробництву безпілотників та ракет дальнього радіуса дії, включно з балістичними.

Водночас Прем'єр-міністр Денис Шмигаль поінформував, що у проєкті державного бюджету на 2025 рік на закупівлю озброєння та військової техніки передбачено 7 мільярдів доларів, що на 65 відсотків більше, ніж цьогоріч. За його словами, Україна збільшила внутрішнє виробництво зброї втричі у 2023 році та вдвічі за перші вісім місяців 2024 року.

«За оцінкою ISW, зусилля України щодо розширення внутрішнього військового виробництва дозволять їй зменшити залежність від військової допомоги Заходу у довготерміновій перспективі, але Україна все ще потребує значної допомоги Заходу протягом наступних кількох років, щоб захищатися від російської агресії та визволити стратегічно важливі території, які зараз окуповані російськими військами», — йдеться у звіті.


Джерело: ISW

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень