Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Італії знайшли коріння Тейлор Свіфт

Прадід співачки еміґрував до США з південного італійського регіону Кампанія. Зірка стане почесною громадянкою Кастельнуово-Чіленто

Американська співачка Тейлор Свіфт під час концерту в рамках усесвітнього The Eras Tour у Мілані (Італія). Фото TAS24.
Американська співачка Тейлор Свіфт під час концерту в рамках усесвітнього The Eras Tour у Мілані (Італія). Фото TAS24.

Влада Кастельнуово-Чіленто вирішила, що американська співачка Тейлор Свіфт стане почесною громадянкою цього містечка, розташованого у регіоні Кампанія (південь Італії). Як з’ясувалося, саме з Кастельнуово-Чіленто походить прадід зірки Карміне Бальді, який колись еміґрував до США.

Прадід усесвітньо відомої співачки Тейлор Свіфт, яку американський журнал Time визнав 2023-го «Людиною року», приїхав до Сполучених Штатів із Італії підлітком. І мав у кишені аж… 14 центів. Попри це, за океаном Карміне Бальді неабияк пощастило: розбагатів і навіть заснував у Філадельфії (найбільшому місті північно-східного штату Пенсильванія) банк Baldi.

У США прадід Тейлор Свіфт одружився з Луїзою
Оріндайн Сорбенгаймер. У подружжя було семеро дітей. Одна з них, Роза Бальді, вийшла заміж за Арчі Діна Свіфта. Син Рози й Арчі, Скотт Свіфт, розповіли італійські ЗМІ, — батько знаменитої Тейлор Свіфт.

У італійському Кастельнуово-Чіленто досі живе далекий родич сім'ї Бальді, Джузеппе Ґальцерано. Саме цей невтомний ентузіаст, ретельно дослідивши генеалогічне дерево своєї родини, дізнався про коріння «Людини року»…

Не лише почесне громадянство, а й ключі від міста

У містечку Кастельнуово-Чіленто, де зараз живуть близько 2800 осіб, дуже сподівалися, що під час свого недавнього візиту до Італії Тейлор Свіфт завітає до свого родинного «гнізда». Утім, попри те, що на запрошення співачка відреагувала позитивно, Свіфт, яка мала великий концерт у Мілані (північ Італії), до південної Кампанії цього разу не добралася…

Але у Кастельнуово-Чіленто не розчарувалися: вірять, що під свого наступного приїзду до Італії Тейлор Свіфт обов’язково приїде до Кампанії - аби на власні очі побачити місця, звідки її прадід еміґрував до США.

Почесне громадянство Кастельнуово-Чіленто — не єдина нагорода, яка чекає Тейлор Свіфт на її історичній батьківщині. Як пообіцяв мер міста Джанлука Д’Аюто, одну з його вулиць назвуть на честь Чарльза Карміне Антоніо Бальді (саме таким було повне ім'я прадіда співачки у США).

Схожі новини