Передплата 2024 «Добрий господар»

Виконавиця кантрі перемогла путіна!

Людиною року-2023 американський тижневик TIME визнав володарку десяти музичних премій Grammy, 33-річну співачку Тейлор Свіфт, яка спеціалізується на виконанні творів у стилі кантрі.

Тейлор Свіфт – суперпопулярна співачка і успішна бізнесменка.
Тейлор Свіфт – суперпопулярна співачка і успішна бізнесменка.

За перемогу у цій номінації вона змагалася з російським президентом путіним, китайським лідером Сі Цзіньпіном, королем Великої Британії Чарльзом ІІІ, гендиректором компанії OpenAI Семом Альтманом, прокурорами експрезидента США Дональда Трампа, учасниками страйку у Голлівуді, очільником Федеральної резервної системи (ФРС) Джером Павеллом. Ще одним претендентом на нагороду була… лялька Барбі.
Присутність у шортлисті одіозного російського правителя викликала збурення світової громадськості. Можливо, через це журі TIME і зупинило свій вибір на несподіваному номінанту, людині мистецтва.

Характеризуючи переможницю видання зазначило: «Досягнення Свіфт як митця настільки величезні, що перераховувати їх здається майже недоречним. Як попзірка вона сидить у рідкісній компанії поруч з Елвісом Преслі, Майклом Джексоном і Мадонною; як авторку пісень її порівнювали з Бобом Діланом, Полом Маккартні та Джоні Мітчеллом. Як бізнеследі вона побудувала імперію вартістю, за деякими оцінками, понад 1 мільярд доларів».

Підхід TIME до визначення лауреата свого рейтингу є доволі незвичним. При виборі переможця видання аналізує, концепція якої людини чи групи найбільше вплинули на заголовки новин протягом року.

Схожі новини