Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Двері з «Титаніка» продали за понад 700 тисяч доларів!

Саме завдяки ним урятувалася аристократка Роуз, яку в культовому фільмі кінорежисера Джеймса Кемерона зіграла Кейт Вінслет

У культовому фільмі "Титанік" життя героїні Кейт Вінслет урятували двері. А її приятель, якого грав Леонардо Дікапріо, потонув... Фото Film Stills.
У культовому фільмі "Титанік" життя героїні Кейт Вінслет урятували двері. А її приятель, якого грав Леонардо Дікапріо, потонув... Фото Film Stills.

Новий власник знаменитих дверей з фільму «Титанік» кінорежисера Джеймса Кемерона заплатив за них 718 тисяч 750 доларів. У цій культовій стрічці саме ці двері, що трималися на поверхні Атлантичного океану, врятували життя аристократки Роуз, яку зіграла британська акторка Кейт Вінслет.

Двері з фільму «Титанік» продали днями на аукціоні кіношного реквізиту, організованого компанією Heritage Auctions. На заході під назвою Treasures from Planet Hollywood («Скарби Планети Голлівуд») найбільшу увагу потенційних покупців було прикуто саме до дерев’яних дверей, які фігурували в одному з фінальних епізодів легендарного фільму «Титанік».

Нагадаємо, героїня британської акторки Кейт Вінслет, аристократка Роуз, у фільмі «Титанік» урятувалася саме завдяки цим дверям. За кіношною версією, коли 1912 року найбільший тоді пасажирський лайнер затонув після зіткнення з великим айсбергом у північній Атлантиці, Роуз вижила, плаваючи на тих дверях…

А чи міг на тих дверях урятуватися ще й Дікапріо?

Відразу після прем'єри культового фільму фанати «Титаніка» задалися питанням: а чи міг на тих дверях урятуватися ще й приятель Роуз, Джек Доусон? У фільмі герой, якого зіграв Леонардо Дікапріо, плавав, тримаючись за двері, на яких була Роуз. Але на двері так і не виліз, і, оскільки вода була дуже холодною, за кілька хвилин пішов на дно…

З нагоди 25-річчя прем'єри фільму «Титанік» його режисер Джеймс Кемерон вирішив з’ясувати, чи Джек міг урятуватися на тих дверях разом із Роуз. Кемерон дійшов висновку, що герой Дікапріо на дверях помістився б! Але, пояснив режисер, Джек вирішив не вилазити на ті двері. Адже не хотів у такий спосіб наражати на небезпеку життя Роуз, яку пристрасно покохав…

Як інформує The Hollywood Reporter, «частина дверної рами, розташованої просто над входом до зали першого класу», — не єдиний реквізит із фільму Джеймса Кемерона, проданий на аукціоні. За шифонову сукню героїні Кейт Вінслет заплатили 125 тисяч доларів.

А друге місце за продажною ціною на аукціоні Treasures from Planet Hollywood посів батіг героя Гаррісона Форда з фільму «Індіана Джонс і Храм Долі». За цей батіг заплатили 525 тисяч доларів. Це рекорд для предметів реквізиту з кіноепопеї про професора археології, якого зіграв Форд.

Схожі новини