Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Червоний светр принцеси Діани піде з молотка

Аукціон «Ікони моди» організує Sotheby’s. За одяг із чорною вівцею, що «загубилася» серед білих, планують виручити десятки тисяч доларів

На фото: Червоний светр, на якому зображені одна чорна вівця й багато білих, принцеса Діана вперше одягнула 1981 року, коли стала офіційною нареченою принца Чарльза. Фото AFP.
На фото: Червоний светр, на якому зображені одна чорна вівця й багато білих, принцеса Діана вперше одягнула 1981 року, коли стала офіційною нареченою принца Чарльза. Фото AFP.

Головним лотом аукціону Fashion Icons («Ікони моди») від дому Sotheby’s, що стартує 31 серпня, стане червоний светр, який носила британська принцеса Діана. Хоч у гардеробі Леді Ді елегантних речей не бракувало, саме скромний джемпер під умовною назвою «Чорна вівця» став легендарним. Мовляв, у королівській родині перша дружина принца Чарльза була такою собі чорною овечкою, що «загубилася» серед багатьох білих…

Червоний светр, на якому зображені одна чорна вівця й багато білих, принцеса Діана вперше одягнула 1981 року, коли стала офіційною нареченою принца Чарльза (тепер британського короля Чарльза ІІІ).

Дизайн джемпера розробили молоді на той час майстрині Саллі М’юїр і Джоанна Осборн, засновниці фірми Warm & Wonderful. Як інформує Sotheby’s на своєму сайті, через деякий час дизайнерки одержали з Букінґемського палацу посилку, в якій був цей светр, і супровідний лист. У ньому йшлося, що светр принцеси Діани трохи зіпсувався, тож його треба «полагодити» або ж замінити…

М’юїр і Осборн були впевнені, що светр відновили й відправили принцесі. Але у березні цього року Осборн виявила на горищі свого ательє коробку зі старим светром. Виявляється, насправді Діані тоді відправили новий светр, а старий сховали. Після ретельного аналізу, який провели експерти аукціонного дому, було встановлено: червоний светр, який пролежав на горищі понад 40 років, — той самий наряд, який носила Діана 1981-го.

Може коштувати навіть 80 тисяч доларів

Червоний светр Діани й відповідний лист виставлять на онлайн-аукціон 31 серпня. Охочі придбати джемпер принцеси зможуть подавати свої пропозиції до 14 вересня (7−13 вересня річ демонструватимуть у штаб-квартирі Sotheby’s в Нью-Йорку, США). За оцінками експертів, светр із овечками можна продати за 80 тисяч доларів.

Виставлений на аукціон светр принцеси Діани привернув до себе увагу завдяки ЗМІ, які через багато років побачили у ньому символічне послання.

Мовляв, одягнувши светр із однією чорною вівцею серед багатьох білих, Діана «розповіла», що у королівській родині почувається чужою…

Нагадаємо, згодом Діана й Чарльз розлучилися, а принцеса загинула в Парижі в автокатастрофі… Її червоний светр був настільки популярним, що два роки тому цю модель повернули у продаж. У інтернет-магазині Warm & Wonderful светр можна придбати за понад 9 тисяч гривень.

Схожі новини