Передплата 2024 «Добрий господар»

Рукавиця Фредді Крюґера, вбрання Леонардо Ді Капріо…

На аукціоні в Лондоні продадуть тисячі предметів реквізиту з культових голлівудських фільмів

На цьому аукціоні кіномани точно знайдуть для себе щось цікавеньке… Фото Prop Store.
На цьому аукціоні кіномани точно знайдуть для себе щось цікавеньке… Фото Prop Store.

Захід під назвою Entertainment Memorabilia Live Auction стартує 9 листопада й триватиме чотири дні. На торги буде виставлено близько 1,8 тисячі предметів реквізиту зі знаменитих голлівудських стрічок.

Найдорожчим, на думку організаторів аукціону, може виявитися вбрання американського кіноактора Леонардо Ді Капріо, у якому той грав одну з головних ролей у культовій стрічці «Титанік». Цей одяг сподіваються продати за кругленьку суму — від 115 до 230 тисяч доларів (за різними оцінками).

Любите фільми про Індіану Джонса? Цей аукціон для вас

До уваги кіноманів, зокрема, голова робота C-3PO з першого фільму фантастичного серіалу «Зоряні війни», наряд Майкла Кітона зі стрічки «Бетмен», плащ Марлона Брандо, який цей актор носив у «Хрещеному батьку», металева рукавичка серійного вбивці Фредді Крюґера з фільму жахів «Кошмар на вулиці В’язів».

Також на аукціон виставлять сорочку виконавця ролі професора історії Індіани Джонса, Гаррісона Форда, зі стрічки «Шукачі загубленого Ковчега», а також батіг із іншого фільму цієї кіноепопеї, «Індіана Джонс і Храм долі». Нарешті, з молотка підуть кросівки фірми Nike Тома Генкса — виконавця головної ролі у фільмі «Форест Ґамп».

Перед заходом Entertainment Memorabilia Live Auctio 250 найцікавіших предметів кінореквізиту виставлять у двох представництвах аукціонного дому Prop Store — в англійському графстві Гартфордширі й американському штаті Каліфорнія.

Організатори події очікують, що за усі «кіношні» лоти їм удасться виручити близько 14 мільйонів доларів.

Схожі новини