Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Нова фаза коронавірусу вражає людей від 20 до 40 років - ВООЗ

У більшості випадків хвороба протікає безсимптомно

У Всесвітній організації охорони здоров'я заявили, що світ вступив у нову фазу пандемії в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, адже нова хвиля COVID-19 пов'язана з людьми від 20 до 40 років, багато з яких не знали, що інфіковані коронавірусом Про це повідомив регіональний директор ВООЗ по країнах Західної частини Тихого океану Такеші Касаї, передає Reuters.

У ВООЗ зауважили, що в цьому місяці частка молодих людей серед інфікованих у всьому світі зросла, що ставить під ризик вразливі верстви населення, включаючи літніх і хворих людей у густонаселених районах зі слабким медичним обслуговуванням.

«Епідемія змінюється. Люди у віці від 20 до 30 і 40 років все частіше стають рушійною силою поширення. Багато хто навіть не підозрює, що інфікований. Це збільшує ризик перетікання на найбільш незахищених. Те, що ми спостерігаємо, — це не просто відродження (епідемії COVID-19 — ред.). Ми вважаємо, що це сигнал про те, що ми вступили в нову фазу пандемії в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні», — наголосив Касаї.

Він також зазначв, що країни можуть ефективніше зменшити руйнівні наслідки для життя та економіки, поєднуючи раннє виявлення і реагування для боротьби з інфекціями.

За словами Касаї, незважаючи на наявність мутацій, ВООЗ все ще вважала вірус «відносно стабільним».

Схожі новини