Передплата 2024 ВЗ

Українська діаспора закликала Європу не зволікати зі санкціями

  • 16.07.2014, 15:40
  • 1 568

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі СКУ.

"Зараз прийшов час діяти. Світовий конгрес українців закликає провідників Європейського Союзу застосувати санкції в цільових галузях, поки вони ще можуть бути ефективними. Якщо міжнародні провідники негайно не дотримаються своїх попереджень, Росія посміливішає в загрозах миру і безпеці не тільки в Україні, але й в інших регіонах Європи", — заявив президент СКУ Євген Чолій.

У Світовому конгресі українців також зазначили, що незважаючи на намагання Президента України Петра Порошенка забезпечити припинення вогню та провести переговори з мирного врегулювання кризи в східних регіонах України, його зусилля не були почуті.

"Росія не змінила курс. Кількість доказів щодо підтримки Росією терористів у східній Україні зростає день у день, а кількість постраждалих внаслідок їхніх безглуздих і антигуманних дій також продовжує зростати", — йдеться у повідомленні.

У СКУ наголошують, що незважаючи на те, що Росія далі зухвало порушує свої міжнародні зобов'язання, міжнародна спільнота коливається, а Франція підтвердила своє зобов'язання продавати свої десантні кораблі класу "Містраль" Військово-морському флоту Росії (якщо ЄС не запровадить третій рівень санкцій проти Росії).

Нагадаємо, сьогодні розпочнеться саміт Євросоюзу, головними питаннями якого стануть призначення президента Європейської ради та високого представника ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки. Також ітиметься про ситуацію в Україні і можливі подальші санкції щодо РФ.

Схожі новини