Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Обама і Кемерон вирішили сильніше натиснути на Росію

  • 14.07.2014, 13:01
  • 986

Президент США Барак Обама у неділю провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Великої Британії Девідом Кемероном щодо актуальних питань зовнішньої політики, в тому числі, ситуації в Україні

Як повідомили в Білому домі, під час розмови йшлося про "збільшення витрат для Росії", передає власний кореспондент Укрінформу.

"Що стосується України, президент і прем'єр-міністр висловили занепокоєння у зв'язку зі зростанням напруженості та продовженням насильства на сході Україні. Вони погодилися з тим, що Росії треба вжити невідкладних заходів для деескалації ситуації", — зазначається в офіційному повідомленні.

У Білому домі підкреслили, що ці кроки "вже були чітко донесені до РФ". Вони включають необхідність забезпечення двостороннього припинення вогню, передусім, з боку російських терористів, негайного припинення потоку російської зброї та бойовиків через кордон, створення ефективного механізму моніторингу кордону ОБСЄ, дорожньої карти для переговорів контактної групи, а також звільнення всіх заручників.

Досі ні Сполучені Штати, ані Велика Британія не побачили прогресу в дотриманні цих умов, наголосили в адміністрації Обами. "Президент і прем'єр-міністр погодилися, що Європа і Сполучені Штати повинні вжити подальших узгоджених заходів, аби збільшити витрати для Росії, якщо вона не зробить негайних кроків до деескалації", — наголосили в Білому домі.

Схожі новини