Передплата 2024 «Добрий господар»

Томбінський: "Україна може отримати безвізовий режим до кінця року"

  • 12.06.2014, 13:35
  • 869

Глава представництва Єврокомісії в Україні Ян Томбінський заявив, що вірить в те, що вже до кінця цього року Україна зможе досягти безвізового режиму з Євросоюзом.

"Угода про Асоціацію — відкритий документ, він повинен бути підписаний 27 червня. Це час символічно, воно відкриває шлях до ратифікації, але ніщо не заважає українському уряду і структурам вже починати зміни. Напрямок визначено, немає необхідності чекати формального підписання. Але є один принцип — короткострокові заходи повинні бути прийняті з перспективою і повинні бути вписані в довгостроковий горизонт", — сказав він на прес-конференції.

За його словами, план дій з візової лібералізації не пов'язаний безпосередньо з Угодою. Перехід від першої до другої фази не залежить виключно від ЄС.

«Зараз члени ЄС почали обговорення і вироблення рекомендацій щодо України, є позитивне ставлення до переходу на другу фазу, але остаточне рішення ще не прийнято. Якщо це рішення буде прийнято, то є шанси до кінця року перейти на безвізовий режим, це залежить від імплементації рішень, прийнятий на першому етапі», — зазначив він.

Перший етап — це законодавче рішення, другий етап-це робота установ. Після цього буде третя фаза, тобто сам безвізовий режим, нагадав посол.

Джерело: Сегодня.ua

Схожі новини