Передплата 2024 ВЗ

ЄС хоче оштрафувати соцмережі Маска

  • 13.07.2024, 22:34
  • 362

Єврокомісія оприлюднила попередню оцінку про порушення соцмережею X (колишній Twitter) закону ЄС про цифрові послуги

Фото: Бабель
Фото: Бабель

Про це йдеться в повідомленні Єврокомісії.

За висновками ЄС, соцмережа X розробляє та використовує свій інтерфейс для «підтверджених облікових записів» із «синьою галочкою» у спосіб, який не відповідає галузевій практиці та вводить користувачів в оману.

«Оскільки будь-хто може підписатися, щоб отримати такий статус „перевірено“, це негативно впливає на здатність користувачів приймати вільні та обґрунтовані рішення щодо автентичності облікових записів і вмісту, з яким вони взаємодіють. Є докази того, що вмотивовані зловмисники зловживають „перевіреним обліковим записом“ для обману користувачів», — зазначає Єврокомісія.

Окрім того, в ЄК є зауваження щодо прозорості реклами та доступу до публічних даних соцмережі.

Після публікації попередніх висновків X тепер має можливість скористатися своїм правом на захист, вивчивши документи в матеріалах розслідування Єврокомісії та надавши письмову відповідь. Це не вплине на розслідування, яке продовжується. Паралельно проводитимуться консультації з Європейською радою із цифрових послуг.

Якщо попередня оцінка ЄК остаточно підтвердиться, соцмережі X загрожує штраф у розмірі до 6% від загального світового річного обороту провайдера та зобов’язання усунути порушення. Рішення також може призвести до посиленого нагляду та періодичних штрафів, щоб змусити платформу виконувати вимоги.

Схожі новини