Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Що в Єрмака на думці, те у Безуглої на язиці…

Через дискредитацію армії скандальну депутатку вимагають звільнити з оборонного комітету

Маючи «дах» на Банковій, народні депутати Микола Тищенко і Мар’яна Безугла своїми безвідповідальними вчинками не раз ганьбили Верховну Раду. І робили це безкарно.
Маючи «дах» на Банковій, народні депутати Микола Тищенко і Мар’яна Безугла своїми безвідповідальними вчинками не раз ганьбили Верховну Раду. І робили це безкарно.

Фракція «Європейської Солідарності» у Верховній Раді наполягає на відкликанні з парламентського Комітету з національної безпеки, оборони та розвідки одіозної народної депутатки Мар’яни Безуглої (17 липня начебто добровільно покинула «Слугу народу»). Представники опозиції вважають, що Безугла своїми безвідповідальними заявами на адресу військового керівництва завдає величезної шкоди обороноздатності України, по суті, підіграє ворогові. Під час погоджувальної ради у ВР представники «ЄС» заявили: якщо у сесійній залі не проголосують за виключення Безуглої з Комітету нацбезпеки, то готові вдатися до радикальних методів протесту — аж до блокування трибуни.

Нагадаємо, у липні цьо­го року за дискредитацію ЗСУ всі члени цього комі­тету проголосували за відкли­кання Безуглої з посади голови парламентського підкомітету з питань демократичного цивіль­ного контролю. Однак спікер Верховної Ради Руслан Стефан­чук так і не вніс це питання у се­сійну залу для голосування.

Напередодні Мар’яна Безугла опублікувала у соцмере­жах допис, де вину за втраче­ний під час російської ракетної атаки винищувач F-16 поклала на керівництво Повітряних сил ЗСУ — воно начебто приховува­ло цей факт. На думку Безуглої, український літак було помил­ково збито внаслідок «дружньо­го вогню» системою «Патріот», через «дискоординацію між під­розділами». Депутатка заявила, що це вже третій український лі­так, який помилково збила вітчизняна ППО…

У відповідь командувач Пові­тряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук заперечив факт приховування «НП». За його сло­вами, факт авіакатастрофи ре­тельно розслідують за участі представників США, аналізують причини цієї події, встановлю­ють відповідальних за цю втра­ту. На думку Олещука, народну депутатку Безуглу використову­ють для дискредитації вищого військового керівництва України. «Ви знову стали основним ньюз­мейкером ворожої пропаганди і б'єте всі рекорди на російсько­му телебаченні! Вам аплодує вся росія!» — цитує слова Олещука Бі-Бі-Сі. За словами командува­ча ПС, інформацію про такі інци­денти не можна видавати миттє­во у публічний простір і не можна деталізувати для медіа — адже в країні війна. «Але це байдуже для людей, які обрали Мар’яну Безуглу як інструмент для дис­кредитації вищого військового керівництва, — заявив генерал-лейтенант Микола Олещук. — По­вісити усіх собак на військо не вийде! Тому я звертаюсь до на­родної депутатки, яка давно про­дала своє ім'я для досягнення цих мерзенних цілей: Мар’яно, прийде час, проситимете виба­чення перед усім військом за те, що накоїли, сподіваюсь, у суді!».

Через кілька годин після до­пису Безуглої командувача ВПС України президент Зеленський звільнив (як було це і після ана­логічних «наїздів» Безуглої на колишнього Головнокоманду­вача ЗСУ генерала Валерія За­лужного. — І. Ф.). Опозиційні політики вбачають у цьому при­чинно-наслідковий зв’язок, вва­жають, що Безугла підпрацьовує рупором Банкової, користуєть­ся її покровительством, діє за вказівками Офісу президента.

Ось як відреагувала на цей скандал співголова фракції «ЄС» Ірина Геращенко:

«Я знаю, як важко нам даєть­ся західна військова допомо­га, скільки сил і часу потрібно, аби переконати країни ЄС і США надати нові види озброєнь. Під час кожного відрядження, коли нас таки випускають за кордон, ми розповідаємо про професій­ність і мужність української ар­мії, яка швидко вчиться, має ви­соку підготовку. Ми з перших вуст знаємо про ситуацію в ЗСУ. Знаємо проблеми і втрати, ста­вимо ці питання владі на закри­тих зустрічах, штурхаємо і кри­тикуємо публічно для вирішення проблем. Але, попри критичне ставлення до нинішньої влади, наша команда ніколи не робила і не зробить жодного кроку і дії, аби зашкодити Україні. Ні все­редині країни, ні назовні.

Я шокована останніми зая­вами Мар’яни зі «слуг». Вони не просто шкодять національній безпеці країни. Вони ставлять під загрозу подальше постачан­ня систем ППО і високотехноло­гічної зброї. Вони дають козирі україноскептикам в усіх захід­них країнах для того, щоб ско­рочувати допомогу і виправдо­вувати блокування постачання F-16 та іншої новітньої техніки. Те, що її скандальні заяви тега­ють всі російські пропагандист­ські помийки — то дрібниці… Хоч усе це підриває моральний дух ЗСУ. Але її цитують західні ме­діа, а отже — вона дає козирі тим, хто виступає за скорочен­ня допомоги. Бо, мовляв, наві­що українцям літаки, якщо вони самі себе на них вбивають…

Ця особа залишається за­ступницею голови Комітету нацбезпеки, попри всі вимо­ги «Європейської Солідарнос­ті» її звідти вигнати. Безугла на повну користується матеріа­лами з обмеженим доступом, для службового користування. Будь-кого з простих громадян за одну соту подібного вже б затримала СБУ. Тільки Мар’яна почувається безкарно.

Її «правда» не має нічого спільного із захистом інтере­сів військовослужбовців і ЗСУ. У неї завжди винне військове ке­рівництво. Вона ніколи не гово­рить про вище військово-полі­тичне керівництво і його вимоги тримати «фортецю Бахмут», бо це — «красивий кейс», до Дня Незалежності та інших дат про­водити «переможні рейди», про які гуде Армія…

Таке можливе, тільки якщо ти маєш дах на Банковій. Віцепре­зидентський дах. Останні заяви Безуглої - це вже явний пере­бір навіть для ОП. Мар’яну тре­ба гнати з комітету і парламен­ту. Негайно".

Схожі новини