Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Дмитрук пішки перетнув кордон з Молдовою, а потім полетів у Рим, — джерело

  • 27.08.2024, 09:20
  • 407

Нардеп Артем Дмитрук, якого підозрюють у нападах на правоохоронця та військового, втік із України, пішки перетнувши кордон з Молдовою через пункт пропуску «Паланка»

Фото із соцмереж Артема Дмитрука
Фото із соцмереж Артема Дмитрука

Про це повідомив журналіст видання «Українська правда» Михайло Ткач.

За даними джерел журналіста у правоохоронних органах Молдови, Дмитрук перетнув кордон о 12:00 24 серпня. Далі він одразу поїхав до місцевого відділку поліції у містечку Штефан-Воде, де попросив про захист і начебто отримав тимчасовий притулок до розгляду його справи.

Та Ткач наголошує, що за таких обставин Дмитрук не мав би можливості виїхати із країни того ж дня. Наразі молдовські правоохоронці здійснюють власне розслідування цих обставин.

Згідно із інформацією джерел УП в українських правоохоронних органах, 24 серпня Дмитрук не виїжджав з України в офіційний спосіб, і якщо зараз перевірити прикордонну базу, то, відповідно до неї, Дмитрук і досі перебуває в Україні.

Із поліцейського відділку Штефан-Воде Дмитрук вирушив до аеропорту молдовської столиці Кишинів. Тим часом, коли український депутат уже перебував у аеропорту «Кишинів», молдовські правоохоронці отримали запит від українських колег з проханням затримати депутата. Та оскільки, окрім запиту, не було жодних підстав для затримання (як-от рішення суду, підозри у скоєнні злочину), то й затримання не відбулося, і Дмитрук зміг сісти на літак і вилетіти із Молдови.

В УП додають, що виліт рейсу Кишинів — Рим лоукостера FlyOne затримався. І Дмитрук, пройшовши паспортний контроль о 17:30 (про що свідчить виписка з молдовської прикордонної бази, яка є у розпорядженні редакції), вилетів до римського аеропорту Фьюмічіно лише о 20:00.

Вже 25 серпня молдовські правоохоронці отримали від української сторони підстави для затримання, адже у той день нардепу оголосили про підозру. І якщо Дмитрук повернеться до Молдови, то цього разу його можуть затримати.

За даними джерел серед молдовських правоохоронців, вже вчора в столиці Молдови працювали представники українських правоохоронних органів.

Журналісти вважають, що Дмитрук придбав квиток на найближчий доступний рейс і у Рим не збирався. Різні джерела стверджують, що в подальшому він міг відправитись або до Лондону, або до Стамбулу.

25 серпня нардепу повідомили про підозру через напади на правоохоронця та військового. За кілька годин до цього у медіа зʼявилася інформація, що Дмитрук незаконно виїхав спочатку до Молдови, а звідти — до Італії.

Того ж дня ДБР розпочало розслідування щодо того, як нардеп Дмитрук виїхав з України, і хто йому допоміг.

Схожі новини