Передплата 2024 ВЗ

В одному з підручників «Захист Вітчизни» замість українських захисників зобразили російських окупантів

  • 10.09.2024, 16:30
  • 211

Десятикласникам однієї з столичних шкіл видали підручник, де замість українських захисників зобразили російських окупантів

Фото: 5 канал
Фото: 5 канал

Про це розповідає «5 канал».

Тетяна, мати десятикласника Олександра, розповіла, що її син кілька днів тому отримав підручники на новий навчальний рік. Один із них був призначений для вивчення предмету «Захист Вітчизни». Під час гортання підручника Олександр разом з товаришем натрапили на зображення, яке їх шокувало.

«Вони його гортали-гортали і натрапляють на таку ось картинку російських військових. Воно може на перший погляд здатися — камуфляж та й камуфляж. Але ж ми знаємо вже добре, що таке російський камуфляж і що таке український. І хлопці десятикласники одразу звернули на це увагу», — розповіла мама Олександра.

Зображення, яке використали у підручнику, легко знайти в мережі. Оригінал світлини скеровує на російські сайти, які розповідають переважно про вороже екіпірування «Ратнік» та автомат АК. Військовослужбовець ЗСУ, який наразі перебуває на гарячому Донецькому напрямку, детально пояснив, чому це зображення є недоречним для українських підручників.

На тій фотографії буквально все вказує на те, що це зброя ворога. По-перше, бронежилет штурмовий 6-Б 43. Каски на обидвох 6Б47. Це все елементи комплекту «Ратнік». Також автомат, якщо не плутаю, АК 107-ї моделі. Таких у нас раніше не було. Зараз дохлих «Ратніків» назбирали. Але це винятково кацапський армійський автомат", — пояснив військовослужбовець ЗСУ Олексій «Годзилла» Годзенко.

У школі кажуть — інших книжок немає. Директор школи, Василь Антонюк, зазначив, що вони видають підручники, які отримують від Міністерства освіти.

«Директор роздає те, що йому видає Міністерство освіти,» — підкреслив Антонюк.

На запитання журналістки, чи схожа форма на російську, директор відповів, що він не є фахівцем у військовій справі.

Схожі новини