Передплата 2024 ВЗ

У Рівному керівництво протипухлинного центру звільнилося через скандал з танцями на столах

  • 02.09.2024, 15:05
  • 212

У Рівному через скандал з танцями на столах написав заяву на звільнення керівник протипухлинного центру та троє його заступників

Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ

Про це повідомив начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль у Телеграмі.

Першою скандальне відео опублікувала 30 серпня рівненська журналістка Ольга Підгорецька. На ньому було видно, як колектив Рівненського обласного протипухлинного центру під українську музику водить хороводи й танцює на столах у готельно-ресторанному комплексі «Софія».

Як зʼясувалося, напередодні медики брали участь у науково-практичній конференції на тему «Актуальні питання радіаційної онкології в Україні».

Наступного дня голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш відреагував на подію.

«Був неприємно здивований відео з працівниками обласного протипухлинного центру на публічному заході. Під пісню про Україну… Звісно, у кожного свій етичний поріг, але звідки це, коли щодня ми оплакуємо наших Героїв? Цей випадок уже обговорили з начальником ОВА Олександром Ковалем. Ми одностайні - наслідки будуть, навіть кадрові», — написав він у Facebook 31 серпня.

Максим’як написав заяву на звільнення і взяв усю відповідальність на себе. Це ж зробили троє його заступників. Лікарі центру продовжують виконувати свої обов’язки, заклад працює у штатному режимі.

Як підкреслив Коваль, він розуміє, що люди мають право на відпочинок. Але, як наголосив начальник ОВА, ніхто, особливо працівники державних чи комунальних закладів тилової області, не мають права забувати, що в країні війна.

«В такому випадку рішення обласної влади будуть радикальні», — написав начальник ОВА.

Голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш також підтвердив у Телеграмі, що керівник обласного протипухлинного центру ухвалив рішення написати заяву на звільнення. Тож його контракт припинений достроково за угодою сторін, відповідне розпорядження голова облради вже підписав.

За інформацією рівненського Telegram-каналу «Штірліц», йдеться про медичного директора Олександра Ткача, заступницю медичного директора з хірургічної роботи Лілію Курушину та заступницю медичного директора з клінічної онкології Тетяну Щигловську. У всіх 2 вересня останній робочий день.

Схожі новини