Передплата 2024 ВЗ

Дмитрука можуть позбавити мандату, — голова Ради

  • 27.08.2024, 12:45
  • 244

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що парламент буде ухвалювати рішення щодо мандату позафракційного народного депутата Артема Дмитрука, діючи відповідно до пунктів, які передбачені 81 статтею Конституції України

Фото із соцмереж Артема Дмитрука
Фото із соцмереж Артема Дмитрука

Про це Стефанчук заявив на Форумі керівників державних інституцій.

«Народний депутат Дмитрук в жодне відрядження не направлявся… Людина здійснила цей акт (виїхав за кордон — ред.) і це дуже далеко пов’язано із законом. Наскільки я поінформований, відомості вже внесли до Єдиного державного реєстру, триває розслідування. За результатами розслідування і за результатами ухвалених рішень будуть рішення і в українському парламенті.

Я хочу наголосити, що весь цей час питання дострокового позбавлення народних депутатів їхнього мандату ми здійснювали на підставі семи пунктів, які передбачені 81 статті Конституції України. І так будем здійснювати. Якщо будуть підстави за українським парламентом ніколи не було затяжок у цьому питанні", — оголосив Стефанчук.

Він наголосив, що вкрай важливо здійснювати все у межах норм КС, щоб надалі мати сильну юридичну позицію.

Як відомо, позафракційний народний депутат Артем Дмитрук, який в Україні захищав московську церкву, незаконно виїхав за кордон.

У Державному бюро розслідувань підтвердили, що Дмитрук незаконно перетнув кордон на Одещині і виїхав у Молдову.

Генеральний прокурор Андрій Костін повідомив про підозру цьому чинному народному депутатуУкраїни в участі у нападах на громадян, зокрема — правоохоронця, замаху на викрадення вогнепальної зброї тощо.

Правоохоронці також розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 332 КК України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Також Дмитрук перед виїздом заявляв, що йому погрожують і переслідують через переконання.

Схожі новини