Передплата 2024 «Добрий господар»

Може, пора корупціонерів вже садити?

Ще на початку війни, запропонував створити військову юстицію. Не окремі її елементи, а цілісну систему. Кого це зацікавить, можна знайти в інтернеті, там я достатньо аргументовано доводив необхідність внесення необхідних і термінових змін до кримінального і кримінального процесуального законодавства, які б повною мірою враховували факт, що наша країна і увесь народ ведуть кровопролитну війну з путінською агресією

Фото з телеграму Володимира Зеленського
Фото з телеграму Володимира Зеленського

Попри те, що Україна не оголосила агресору війну, а лише запровадила, а країні воєнний стан, ми повинні виходити із міжнародного права, яке однозначно трактує напад регулярної армії рф на Україну як стан війни.

Але внутрішнє законодавство досі не приведено до реальності. Не може бути такого стану у воюючій країні, коли група людей, може, їх хтось обдурив, може, підкупив, публічно виступає проти законних дій держави щодо захисту країни.

В одному випадку, перекривають автомагістралі, тому що їм світло вимикають. В іншому випадку, декому не подобається, що потрібно виконати необхідні умови щодо забезпечення мобілізаційного ресурсу, інші прямо виступають проти дій влади, і це все в умовах реальної війни!
Можна не сумніватись, що головними ініціаторами цих протиправних виступів громадян є російські диверсанти. Це вони формують негативну реакцію деяких наших громадян на дії військової влади. Правоохоронні органи реагують на ці випадки, але застосовують відповідні норми законів, які були ухвалені без врахування війни, яка є зараз реальністю.

Публічні виступи проти мобілізації і всього, що з цим повʼязано, потрібно кваліфікувати за зовсім іншими статтями кримінального кодексу, яких в ньому немає.

І багато іншого. Розслідування справ, наприклад, проти осіб, які навмисно наводять ворожі ракети на українські воєнні чи важливі цивільні обʼєкти, здійснюються за процесуальними нормами для мирного часу. Такі справи повинні швидко розслідувати і притягати до відповідальності органи військової юстиції, а військові суди мають ухвалювати рішення у найкоротші терміни. В умовах війни ми не можемо допускати, щоб справи, які стосуються безпеки держави, розслідувалися місяцями, а потім ще місяцями розглядалися в судах.

І щодо корупції!

Як тільки виникає необхідність реалізувати якесь крупне замовлення, обовʼязково ми стаємо свідками нахабної корупції! Так було з відбудовою Охматдиту, так зараз відбувається із Меморіальним кладовищем. Що впадає в очі. Обʼєкти різні, а корупціонери одні в ті ж!

Невже не можна нормально провести тендери і здійснити будівництво Меморіального комплексу, де будуть поховані наші герої? Або чому виник такий скандал з відбудовою Охматдиту?

Хто в умовах війни наживається на людському горі? Невже не можна встановити дійсних організаторів цих корупційних схем?

Усі прояви корупції й інші дії влади, які люди обґрунтовано вважають несправедливими, викликають серйозний резонанс в суспільстві. В той час, коли кращі сини і дочки нашого народу кладуть своє життя в імʼя нашої Перемоги, деякі особи, користуючись безкарністю, вчиняють корупційні дії, наживаючись на горі людей.

Може, пора це закінчувати?

Схожі новини