Передплата 2024 «Добрий господар»

«Ми не збираємося миритися з масштабними корупційними скандалами на державному рівні»

  • 04.08.2024, 08:58
  • 270

Порошенко про корупційні скандали з ОХМАТДИТом та Національним військовим кладовищем

Петро Порошенко. Фото: "ЄС"
Петро Порошенко. Фото: "ЄС"

Про це сказав Петро Порошенко під час брифінгу.

«Вони проводять „междусобойчики“ і це призводить до шалених корупційних скандалів. Починаючи від ОХМАТДИТу, де фірма, яка не має жодного досвіду, єдина перевага якої те, що вона пов’язана з організаторами конкурсу із чинною владою, виграє тендери на сотні мільйонів. На чому? На житті і здоров'ї маленьких пацієнтів ОХМАТДИТу, які попали під ракетну атаку російського ворога», — наголосив п’ятий президент України.

«Навіть руки не повідсихали від тендеру на будівництво військового кладовища. Там тендер на 2 мільярди виграє компанія, яка була створена під час проведення тендеру. Єдина перевага якої є те, що вона від влади», — сказав Порошенко.

«Тільки наша з вами реакція зупиняє корупційні оборудки на сотні мільйонів і мільярди гривень», — підкреслив лідер «Європейської Солідарності».

«На власні очі бачать цю корупцію наші партнери, і це є абсолютний ризик того, що допомога буде скорочена. Але не через те, що партнери не допомагають, а через те, що влада діє таким чином, коли гроші платників податків, волонтерів, місцевих бюджетів розкрадаються саме в такий спосіб», — застеріг Порошенко.

«Звичайно, що ми з цим не збираємося миритися», — підкреслив він.

Схожі новини