Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Судинна хірургиня львівського Охматдиту стажувалась в США

  • 17.07.2024, 18:45
  • 179

Судинна хірургиня Клінічного центру дитячої медицини Лікарні ОХМАТДИТ Юлія Хомин пройшла двомісячне стажування у США

Фото: ЛОР
Фото: ЛОР

Вона стажувалась в одній із провідних клінік світу щодо лікування судинних аномалій (CVAP) «Children's Hospital of Philadelphia».

Під час перебування в клініці у хірургиня працювала пліч-о-пліч з фаховою командою спеціалістів у даному напрямку, а саме: інтервенційними радіологами, лікарями лімфатичних аномалій, онкологами, генетиками та пластичними хірургами.

Відтак, Юлія Хомин освоїла пластично-реконструктивну та мікрохірургію, судинну хірургію та лікування судинних аномалій.

«Мені вдалось освоїти нові погляди на діагностику та лікування мальформацій, працювати з рідкісними вадами та, що є особливим бути присутньою в Jill and Mark Fishman Center for Lymphatic Disorders, який розробляє передові технології візуалізації та лікування вад лімфатичної системи. Мій ментор Dr. David Low навчив мене основам мікрохірургії та реконструктивної хірургії загалом. Я брала участь в неймовірних майстер-класах з мікрохірургії та первинно практикувалась мікросудинним анастомозам. А також була спостерігачем на складних оперативних кейсах та хочу розвивати цей напрямок тепер у нашому Центрі дитячої медицини», — розповіла Юлія Хомин.

Навчання також проходило у відділенні дитячої судинної хірургії, де хірургиня ознайомилась з дитячими протоколами та складними кейсами, що є важливим для роботи в судинній хірургії.

Схожі новини