Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Одещині правоохоронець незаконно переправляв чоловіків через кордон

  • 04.07.2024, 18:45
  • 320

Держбюро розслідувань, Служба безпеки України та Держприкордонслужба в Одеській області заблокували черговий канал переправлення військовозобов'язаних чоловіків до Молдови. За даними слідства, його організував заступник начальника відділу одного з правоохоронних органів

Фото: ДБР
Фото: ДБР

Про це повідомила пресслужба ДБР.

Як зʼясували слідчі, у лютому 2024 року посадовець організував канал, до якого залучив трьох цивільних, які займались пошуком охочих за гроші незаконно покинути країну.

Сам фігурант планував маршрути та час перетину кордону поза межами пунктів пропуску та оминаючи прикордонні наряди. Клієнтів вивозили з України власним транспортом. За свої послуги вони брали 6−10 тисяч доларів з людини.

За даними слідства, група встигла заробити щонайменше на 9 чоловіках.

Правоохоронцю оголосили підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає покарання до 9 років позбавлення волі.

Наразі ДБР встановлює повне коло причетних до оборудки. Розв’язується питання щодо повідомлення про підозру цивільним спільникам посадовця.

Схожі новини