Передплата 2024 «Добра кухня»

Львів місяць взимку буде без тепла?

Що вирішують депутати на закритій сесії Львівської міської ради?

Надворі початок липня, але про тепло взимку потрібно дбати заздалегідь. Особливо на фоні відімкнень електроенергії через ракетні обстріли енергетичної інфраструктури з боку терориста рф. У четвер, 4 липня, депутати Львівської міської ради у закритому режимі (без онлайн трансляції, за відсутності в сесійній залі журналістів, громадських діячів — міський голова Львова Андрій Садовий попросив всіх зайвих вийти) вирішували на сесії долю теплої зими у Львові.

Зокрема, затвердили програму щодо встановлення когенераційних установок для безперебійної подачі тепла в умовах відімкнень світла. Обладнання працюватиме на ЛМКП «Львівтеплоенерго». Депутати кажуть, йдеться про вісім газопоршневих когенераційних установок. Потужність установок — 3,6 МВт (електрична), теплова — 4,3 МВт. Сума фінансування програми — 654 млн. грн.

ОСББ купує генератор — отримає компенсацію

Також міські обранці ухвалили програму підтримки мешканців будинків, які обслуговуються ОСББ: придбання генераторів на вигідних фінансових умовах. Програму, яку ухвалили торік, тепер доповнено в частині компенсації ОСББ кредитів за встановлення сонячних електростанцій, закупівлі високопотужних генераторів для будинків з даховими котельнями, ліфтами, насосами, індивідуальними тепловими пунктами… Розмір максимальної компенсації - до 200 тис. грн. Сума відшкодування не може перевищувати 50% вартості електрогенератора, але не більше 200 тис. грн акумуляторних батарей, не більше 10 тис. грн на 1 кВт; сонячних панелей, але не більше 5 грн на 1 Вт потужності.

Якщо гібридного інвертора — не більше 4 тис. грн на 1 кВт потужності.

Як розповіла у коментарі для «ВЗ» депутатка Львівської міської ради Оксана Маруняк, посадовці мерії шокували — Львів на місяць може залишитися без тепла. Чому саме місяць — не аргументували, депутатам не вдалося дізнатися деталей…

Згодом посадовці Ратуші виправилися — давайте забудемо про місячний термін холодної зими, аби не лякати львів'ян…

«У залі розглядали інформацію про готовність міста до зимового періоду в екстремальних умовах, доповідав перший заступник мера Андрій Москаленко, — каже Оксана Маруняк. — На колегії не говорили, що питання розглядатимуть на сесії в закритому режимі. Перед розгядом питання міський голова оголосив, що буде закритий режим. Опісля доповіді трансляція відновилася».

Після цього мер коротко переказав тези з доповіді свого зама — місто активно готується до зимового сезону, є ризик блекауту на місяць. Що ми і до такого терміну маємо бути готовими. Пообіцяв докласти зусиль, аби лікарі, садочки, соціальні центри та багато верхівки були з тертими батареями.

Оксана Маруняк каже, що є певна логіка у закритому режимі - аби не знали скільки котелень працюють у Львові.

Схожі новини