Передплата 2024 «Добре здоров’я»

До «Нової української школи» — без підручників…

Цього року не було надруковано жодного підручника для шкіл

Співзасновниця ГО «Смарт освіта» Іванна Коберник розповіла, що цього року не було надруковано жодного підручника для шкіл.

«Але найбільша проблема — для 5-го класу. Він перший має навчатися за стандартом реформи „Нова українська школа“, тому для п’ятикласників немає старих підручників, — каже Іванна Коберник. — Як розв’язати цю проблему в серпні — не знаю. Викладуть підручники онлайн, але якщо Інтернету чи гаджетів немає, то це проблема для якості навчання. На мою думку, знайти кошти на 5-й клас хоча б на основні предмети — українська мова, математика, природознавство — це зовсім невелика в масштабах країни сума, навіть під час війни».

А ось керівник департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олег Паска розповів «ВЗ» таке:

«Наскільки мені відомо, зараз розглядається варіант, щоби надіслати усім електронні варіанти підручників. Точніше будемо знати через два дні. Живемо в умовах війни… Усі освітні субвенції скеровані на потреби армії. Зокрема, у червні 10% освітньої субвенції, яка йде на зарплати, також було скеровано на потреби військових. Освіта функціонує у тих умовах, у яких функціонує. На мою думку, нових підручників цього року не будуть друкувати, бо таких великих коштів ніхто не знайде. Це мільярди гривень… Найімовірніше, діти будуть вчитися за електронними версіями книжок».

Схожі новини