Передплата 2024 «Добрий господар»

У Львові на Левандівці збудують початкову школу із дитсадком (ФОТО, ВІДЕО)

  • 03.04.2024, 16:25
  • 523

На вулиці Рудненській, 8 у Львові розпочали будувати початкову школу із дитячим садком. На місці навчального закладу заклали капсулу

Фото Львівської міськради
Фото Львівської міськради

Про це повідомили у Львівській міськраді.

Андрій Закалюк, керівник управління освіти Львова, зазначив, що школа та дитячий садок суттєво підсилять соціальну інфраструктуру мікрорайону. Адже на Левандівці є три школи, кожна з яких переповнена, а також тут навчаються діти із Білогорщі.

«Коли тут з’явиться нова школа — це зніме навантаження з інших навчальних закладів Левандівки. Також кожна нова школа, яка зараз проєктується і будується, буде мати сучасний освітній простір, який дуже позитивно впливає на освітній процес і те, як діти проводять свій час. Тому ми дуже радіємо, що за кілька років діти матимуть можливість в цьому мікрорайоні відвідувати класну сучасну школу», — пояснив Андрій Закалюк.

Школа матиме два поверхи, загальною площею до 5 тисяч метрів квадратних. Тут будуть басейн, сучасні класи для навчання та відпочинку, а також укриття. Також школа із дитсадком створить 37 робочих місць.

Візуалізація нової школи на Левандівці
Візуалізація нової школи на Левандівці

Навчальний заклад працюватиме і після уроків, а також у вихідні, коли буде багато додаткових секцій для дітей.

«Будівництво школи — це мегаінвестиція, дуже великі кошти, які вкладають у місто. Ми маємо вже кілька прикладів. Якщо ми говоримо про школи, то це вже другий кейс, перший ми маємо на вул. Героїв Крут, де добудовують великий корпус школи, а тепер маємо позитивний приклад на Левандівці. Впевнений, що він не останній, адже освіта — це наш пріоритет. Ми зараз воюємо, підтримуємо Збройні Сили України, але для чого ми боремося? Для того, щоб наші діти мали майбутнє, а воно визначається, зокрема, рівнем освіти та якістю, яку ми маємо у громаді. Тож ми будемо надалі працювати у тому напрямку і тішимося, що маємо у Львові такий соціально відповідальний бізнес», — зазначив заступник мера Львова з містобудування Любомир Зубач.

Схожі новини