Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Стелися, щебеню, Городоцькою...

Ремонт вулиці Городоцької (від ТЦ “Магнус” до церкви Анни) у розпалі. На об’єкті — розритий ґрунт, купи будівельного сміття, склад новісіньких труб...

Марія ДЕРКАЧ

Чи встигнуть турецькі дорожники відремонтувати дорогу до 1 грудня (цього дня її планують відкрити для руху транспорту)? Роботи особисто проінспектував міський голова Львова Андрій Садовий.

«Ну, показуйте, як тут працюєте!» ­ звернувся Андрій Садовий до представників керівництва фірми “Онур” ­ Туфана Ібаса та Февзі Айранджіоглу. Турки повели мера Львова по розритих барикадах, запевняючи, що в роботі проблем немає, гроші на ремонт отримали, техніки і кадрів не бракує. “У середньому працюємо по 12­13 годин на день, ­ похвалився пан Айранджіоглу. ­ Роботи залежать від погодних умов. На об’єкті щодня працює двісті осіб”.

Андрій Садовий подивився на розриту вул. Городоцьку з різних ракурсів, потім кивнув головою на знак згоди з турками. Наприкінці цього тижня дорожники приступлять до засипання дороги щебенем, потім почнуть бетонування. Але не обходиться без ложки дьогтю. “У листопаді ми повинні завершити роботи, ­ сказав Андрій Садовий на брифінгу. ­ Були певні інженерні складнощі. Зараз вирішують питання щодо стикування тієї частини вул. Городоцької, яку в 2008 році робила компанія «Константа». Там виникають деякі технічні нюанси. Питання опрацьовуємо в робочому порядку”. За словами міського голови Львова, з фірмою “Константа” буде окремий “розбір польотів”.

Біля ТЦ «Магнус» почали влаштовувати дорожні корита і дренаж. Аби забезпечити якісне виконання робіт з примикання мереж та колій на стику вулиць, для проїзду закриють перехрестя вул. Городоцької-­Шпитальної. “Об’їзд транспорту — по вул. Ваговій. На перехресті біля ТЦ «Магнус» будемо підключати водопроводи та каналізацію. Роботи триватимуть півтора — два місяці. На той час перехрестя буде непроїзним”, ­ розповів представник «Онуру» Борис Вільгуцький.

Проблем з коштами немає. Компанія «Онур» отримала співфінансування від міста ­ 26 мільйонів гривень. Тепер дорожники можуть розподілити суму по усіх об’єктах, які ремонтують (вул. Промислову, Городоцьку, Бандери, Коперника).

Біля ТЦ “Магнус” раніше працювали археологи, які знайшли на Городоцькій цінні артефакти. Їм досі не заплатили... Як пояснив в. о. директора ЛКП “Львівавтодор” Євген Калитич, археологічна служба досі без грошей, бо ще не підписано угоду. Проблема в тому, що “шукачі старовини” хочуть за свої послуги кругленьку суму — понад 100 тисяч гривень.

А тим часом...

До кінця вересня для транспорту відкриють вул. Пекарську та Січових Стрільців. Там укладено бруківку, яка має простояти кілька тижнів, щоб добре влягтися. Єдина проблема — казначейство не проплачує кількасот тисяч гривень за виконані роботи. “Нам соромно просити підрядників продовжувати роботи за власні гроші, ­ зазначив Андрій Садовий. ­ Вони навіть вже не мають грошей на матеріали. Через проблеми з казначейством у місті не розпочали запланований ремонт вул. Виговського.

Схожі новини