Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На Львівщині на трасі Львів — Радехів — Луцьк перевірили відремонтований міст

  • 16.12.2023, 13:45
  • 615

У Львівській області перевірили на міцність реконструйований міст через річку Західний Буг на автомобільній дорозі Н-17 Львів — Радехів — Луцьк поблизу населеного пункту Гайок

Фото: Служба автомобільних доріг у Львівській області
Фото: Служба автомобільних доріг у Львівській області

Про це повідомили у Службі автомобільних доріг регіону.

«Випробування споруди на міцність — це завершальний етап для введення об'єкта в експлуатацію. 4 завантажених вантажівок, кожна з яких важить 25 тонн, виїжджають на міст, щоб перевірити його на якість та надійність. Вантажні автівки зупиняються у контрольних точках для проведення замірів. Після чого, ті ж завантаженні машини розганяємо до певної швидкості і знову проводимо відповідні заміри. Прикріпленні до моста датчики фіксують, як міст реагує на статичне та динамічне навантаження», — розповів керівник Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області Олег Береза.

Додамо, автомобільна дорога Н-17 Львів — Радехів — Луцьк з'єднує між собою Львівську та Волинську області. Через зруйнований у 2021 році міст водіям доводилося обʼїжджати цей відрізок дороги.

Під час реконструкції тут влаштували нові опори та змонтували 36 залізобетонних балок в чотирьох прогонах моста. З двох сторін моста встановили нові широкі тротуари, перильну та бар'єрну огорожу. Влаштували організоване водовідведення, освітлення моста та новий дорожній одяг. Довжина новозбудованого моста сягає 142 метри.

Після проведення випробувань споруди, міст знову функціонує у звичному режимі і вже зараз відкритий для руху автомобілів.

Схожі новини