Передплата 2024 «Добра кухня»

Українських військових переодягнуть у нову форму

Вояки почуватимуться комфортно при температурі від мінус сорока до плюс сорока градусів

У Збройних силах України завершується випробовування нової польової форми. Протягом тривалого часу переваги та недоліки нової “камуфляжки” вивчали на собі, зокрема, й курсанти та викладачі Львівської академії Сухопутних військ імені Гетьмана Сагайдачного.

Нова ФОРМА, поставило вимогу розробникам Міністерство оборони України, має відповідати вимогам ведення бою при температурах від мінус до плюс сорока градусів. Першими нову форму одягнули для випробовувань бійці армійських підрозділів спецпризначення та курсанти Львівської академії Сухопутних військ імені Петра Сагайдачного.

Майбутні офіцери переконалися, що нова армійська форма дуже зручна. “Вона краще пристосована до польових умов і ведення бойових дій. Має чудові характеристики тепловіддачі, кращі терміни експлуатації, не пропускає бруду й вологи”, — зауважив після спілкування з курсантами заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України віце-адмірал Ігор Кабаненко.

Нову форму для українських військових розробляли вітчизняні виробники, шитиметься вона виключно з вітчизняних матеріалів. Навіть “розводи” на камуфляжі чимось нагадують елементи національної вишивки. Верхній одяг, зазначили курсанти, які випробовували форму, дуже м’який та гарно облягає тіло.

У новий комплект форми увійшов кашкет бойовий (улітку мінятиметься на польову панаму). Узимку військовослужбовці ходитимуть у шапках-фесках, призначених для виконання завдань в умовах низьких температур.

Розробники нової форми запропонували військовим одягнутися у куртки спортивного крою, які забезпечують захист від високих та низьких температур і відкритого полум’я. Ці куртки мають дві верхні кишені та липучки на грудях і спині для кріплення емблем. Кишені на штанах вояків застібаються на закриті кнопки.

Колір нової форми — А-TACS, який нещодавно запропонувала арміям країн НАТО американська компанія PROPPER.

Взують армійців у “черевики тактичні демісезонні”. Виглядає це взуття масивним, та насправді, кажуть курсанти, ці черевики дуже легкі та зручні.

У нову форму увійшли й різноманітні додатки — бандани, надлокітники, наколінники, костюми для снайперів та інші.

Фото дивіться тут

Схожі новини