Передплата 2024 «Добра кухня»

Тернопільська облрада програє в судах своєму голові, якого двічі відправляла у відставку

При подачі касації апаратники забули сплатити судовий збір

Юридичну боротьбу за свою посаду голова Тернопільської облради Михайло Головко поки що виграє. Фото із соцмереж.
Юридичну боротьбу за свою посаду голова Тернопільської облради Михайло Головко поки що виграє. Фото із соцмереж.

Справжня епопея з елементами драми і комедії розгортається щодо голови Тернопільської обласної ради Михайла Головка. Місцеві депутати двічі звільняли свого спікера з посади, закидаючи йому причетність до корупції, а суди щоразу поновлювали його на посаді. За формальними ознаками — бо при кожному звільненні депутати порушували регламент, процедуру. Справа дійшла до Верховного суду України — а там дві касаційні скарги через поновлення пана Головка на посаді (таке рішення 1 серпня ухвалили у Восьмому апеляційному адміністративному суді м. Львова) взяли та й завернули. Знову ж таки — через ігнорування процедур…

Обидві касаційні скарги від імені Тернопільської обласної ради подала у ВСУ начальник відділу юридичного супроводу, кадрової роботи та внутрішнього аудиту виконавчого апарату цієї ради Оксана Михальчук. Але поданими ці заяви можна вважати умовно. Бо в одному випадку не повністю сплачено судовий збір (сума недоплати становить 11 545 грн 28 коп.) В іншому — Верховний суд встановив, що особа, яка подала касаційну скаргу від імені Тернопільської облради (йдеться саме про пані Михальчук), повноважень на те не мала. Вона не надала жодних документів, які підтверджували б її посаду і права.

За власною ініціативою ВСУ зробив запит до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. Як сказано в ухвалі суду, «з отриманої судом інформації встановлено, що інформація про наявність в ОСОБА2 (так у рішенні названо О. Михальчук) повноважень на підписання та подачу касаційної скарги від імені Тернопільської обласної ради в ЄДР відсутня».

Створюється враження, що до Верховного суду від імені Тернопільської обласної ради зверталися поспіхом — інакше таких грубих проколів при підготовці касації не було б допущено.

Коментар для «ВЗ»

Ірина Шумада, депутат Тернопільської обласної ради

Нехай керівництво облради дає оцінку працівникам свого апарату. Не знаю, як сталися такі неув‘язки. Але знаю, що людина, яка формувала касаційну скаргу у Верховний суд, має серйозні проблеми зі здоров‘ям. Тому коментувати її дії не буду.

Схожі новини