Передплата 2024 ВЗ

Підпалювали військові машини у Черкасах: СБУ та Нацполіція затримали наркозалежних

  • 04.09.2024, 18:30
  • 279

Служба безпеки та Національна поліція затримали двох помічників рф, які вчиняли замовні підпали у Черкасах. Серед пріоритетних цілей ворога були службові пікапи Сил оборони та об'єкти «Укрзалізниці»

Фото СБУ
Фото СБУ

Протягом однієї доби фігуранти підпалили два позашляховики ЗСУ та релейну шафу поблизу магістральної лінії залізничного сполучення.

За даними слідства, одним із зловмисників виявився переселенець з Лисичанська на Луганщині, який оселився у Черкаській області, інший — місцевий. Обидва є наркозалежними, які хотіли «швидко заробити на дозу» у Телеграм-каналах. Там їм відповів представник рф, який запропонував «легкі гроші» в обмін на співпрацю.

Для вчинення злочину фігуранти купили бензин та легкозаймисту суміш.

Контррозвідка Служби безпеки затримала обох зловмисників «по гарячих слідах». Під час обшуків у затриманих вилучили мобільний телефон, який вони використовували у підривній діяльності на користь рф.

Як встановило розслідування, після виконання трьох «тестових» завдань від окупантів фігуранти мали продовжити серію підпалів.

Наразі їм повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 114−1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань, вчинене за попередньою змовою групою осію). Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує до 8 років тюрми. Йдеться про додаткову кваліфікацію злочинних дій фігурантів за ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія, вчинена в умовах воєнного стану).

Схожі новини