Передплата 2024 ВЗ

Новорічну ялинку прикрасять дерев’яними іграшками

Хоча до Нового року ще чимало часу, але у Києві почали монтувати головну ялинку країни — висотою 34,8 метра, вагою 30 тонн.

Ялинка буде штучною, з ефектом 3D. Новорічне дерево обійдеться у 2,5 мільйона гривень. А чи думають уже про новорічну красуню у Львові? За інформацією “ВЗ”, комунальні структури мерії (ЛКП “Зелений Львів”) шукають “кандидатури” на місце перед Оперним театром. Далеко не ходили, ялинку пригледіли у Львові.

Як розповів “ВЗ” голов-ний інженер ЛКП “Зелений Львів” Володимир Чишинський, пухнаста красуня, яка може стати окрасою Новорічних та Різдвяних свят, росте на одній із бічних вулиць Городоцької. Вона є власністю підприємця, який готовий віддати ялинку безкоштовно... “Може, ще поїдемо в райони, щоб подивитися на інші дерева? — каже пан Чишинський. — Ялинка недорога — 5 тисяч гривень, а ось доставка з району потягне на 40 тисяч. Будемо встановлювати її в середи-ні грудня, щоб до Миколая відкрити”.

Торік на новорічну ялинку з бюджету виділили понад 90 тисяч гривень, цього року — 125 тисяч.

Провідний спеціаліст відділу маркетингу управління культури Львівської міської ради Анастасія Рибицька розповіла, якою буде цьогорічна зелена красуня. “Усі скляні іграшки замінимо на дерев’яні, — каже чиновниця. — Ялинка буде оформлена у стилі яворівської іграшки. Торік такими цяцьками була прикрашена новорічна ялинка у Ватикані. Іграшки закупимо у яворівських майстрів за спонсорські кошти. Вони будуть у вигляді ангеликів, зірочок, фігурок тварин, пряників”.

Іграшок у вигляді символа 2013 року — змії — на львівській ялинці не буде. “Не буде змій, бо хочемо запрограмувати на наступний рік добро, радість, — зазначає Анастасія Рибицька. — У східних традиціях ця тварина символізує мудрість. Але у Львові таких традицій немає”.

Ялинку відкриватимуть хорова капела “Дударик” та міський голова Львова Андрій Садовий. На проспекті Свободи розмістять два великі екрани, на яких транслюватимуть найзнаковіші події 2012 року, зокрема Євро-2012. Для дітей-сиріт збиратимуть подарунки. Неподалік ялинки буде хатка святого Миколая, там буде скринька побажань. Кожен охочий зможе написати на папері свою мрію про те, яким він хоче бачити Львів за 10-20 років.

Схожі новини