Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Візитні картки міста – на стінах підземки

Підземний перехід на вул. Любінській суттєво відрізняється від інших підземок міста. На його стінах ожили Оперний театр, площа Ринок, Високий Замок, зокрема телевежа, церкви, трамваї, ліхтарі. Графіті доповнює напис великими жовтими літерами “Львів”, який виглядає з куполів церков.

Стінипідземного розмалювали студенти та майстри-вітражники Львівського вищого професійного художнього училища. “У живописців і вітражників на третьому курсі є завдання — розпис стін. Студенти малювали ескізи, з яких на конкурсній основі обирались найцікавіші “місця Львова”, — розповіла “ВЗ” майстер виробничого навчання вітражистів професійного художнього училища Оксана Журавська. — Ми подали свою заявку в Залізничну районну адміністрацію. Там її підтримали”.

Стилізований Львів — це проект про те, як наше місто бачить майбутнє нації. Старовинний та сучасний Львів, на думку пані Журавської, — це тема, цікава для туристів.

Люди, які щодня проходять підземним переходом, зупиняються і розглядають оригінальне графіті. Кожен в захопленні каже, що це мистецька краса, яка, мабуть, зафарбовує сірі будні міста.

Схожі новини