Передплата 2024 «Добрий господар»

ЄС погодив надання Україні чергової допомоги

  • 07.07.2022, 16:00
  • 639

Європарламент проголосував за підтримку пропозиції Європейської комісії щодо надання Україні макрофінансової допомоги ЄС на 1 млрд євро для забезпечення невідкладних бюджетних потреб

ЄС погодив надання Україні чергової допомоги
ЄС погодив надання Україні чергової допомоги

Про це повідомили у пресслужбі Мінфіну.

«Європейський парламент проголосував за підтримку пропозиції Європейської комісії щодо надання Україні макрофінансової допомоги ЄС для забезпечення невідкладних бюджетних потреб на 1 млрд євро», — йдеться в повідомленні.

Відповідно до інституційних процедур в ЄС, згадана пропозицію Європейської Комісії має бути також підтримати Рада Європейського Союзу, і лише тоді відповідне рішення набуде чинності.

Кошти макрофінансової допомоги ЄС спрямують на фінансування основних бюджетних потреб та забезпечення фінансової стабільності в Україні.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль подякував Європарламенту за підтримку надання Україні 1 млрд євро макрофінансової допомоги.

«Вдячний президенту Європейського парламенту Роберті Мецолі і депутатам Європарламенту за швидке ухвалення макрофінансової допомоги 1 млрд євро для фінансової стабільності України», — зазначив він.

«ЄС — наша сім'я. Ми вдячні за таку непохитну та сильну підтримку, яка допомагає нам протистояти агресії росії», — додав Шмигаль.

Фото із мережі

Схожі новини