Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Щодня до Львова приїжджають потяги з пораненими"

  • 24.05.2022, 15:35
  • 994

Мер Львова тезово розповів про життя міста за час повномасштабного вторгнення

"Щодня до Львова приїжджають потяги з пораненими"
"Щодня до Львова приїжджають потяги з пораненими"

Про це міський голова Львова Андрій Садовий повідомив у телеграм.

За його словами, у Львові мешкає майже 150 тисяч переселенців.

Також евакуаційними потягами продовжують приїжджати люди з Луганської та Донецької областей.

«Три модульні містечка працюють, тут можуть жити понад 1000 людей. Сьогодні досі 200 установ є прихистками. Наше завдання — до кінця літа організувати повноцінний навчальний процес у школах», — заявив мер.

У лікарнях сьогодні лікуються понад 1000 пацієнтів з гарячих точок

«Майже щодня до Львова приїжджають потяги з пораненими. Люди, які отримали мінно-вибухові травми, залишаються без рук, ніг, і часто рідних, які можуть ними опікуватись», — розповів Садовий.

Міський голова зазначив, що у співпраці з закордонними клініками поранених відправляють на лікування за кордон, але ці ресурси теж є обмеженими.

«Наші люди мають залишатись і проходити реабілітацію тут, в Україні. Тому ми започатковуємо великий проєкт „Незламні“ для будівництва національного реабілітаційного центру. Ця робота ведеться вже понад місяць. Шукаємо партнерів, просимо про якісну експертизу, бо сьогодні перед нами стоїть завдання — зробити центр, аналогів якому немає у світі», — заявив він.

10 червня у Львові пройде велика конференція партнерів. За участі фондів та посольств, які вже зголосились до співпраці, додав мер.

Фото: ЛМР

Схожі новини